Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Minimalista lakberendezési ötletek kis alapterületű lakásokhoz

2023. 05. 10. 14:38:22 Bóné-Bóza Anikó

Kicsi dekoratív lakás

A mini nem egyenlő a kevéssel, a minimalista pedig a puritánnal! Bemutatjuk, hogy miként érdemes berendeznie kis alapterületű lakását, amennyiben azt minimalista lakberendezési ötleteket szerint szeretné megvalósítani! A végeredmény elképesztő lesz!

Mit kell tudni a minimalista berendezésről?

Sokan nem tudják, hogy pontosan mit is jelent a minimalista lakberendezés, éppen ezért gondban vannak, amikor ezt a stílust szeretnék életre kelteni. A nevéből adódóan, számos félreértésre ad okot, aminek eredményeképpen egyszerű és egyedi jellemzők nélküli otthonok valósulnak meg. A minimalista otthonok tipikus jellemzője a letisztultság, a funkcionalitás és az átláthatóság. Ezek a lakások egészen biztosan nem élénk színűek, zsúfoltak vagy éppen cifrák. Sokkal inkább elegánsak és kifinomultak a maguk egyszerűségében. A színek kiválasztásánál a pasztell árnyalatokat részesíti előnyben, de nem fél használni a fekete és szürke részleteket sem. A bútorokat tekintve a minimalista otthonok szellősek, nem túl díszesek. Kerülik az absztrakt és feltűnő részleteket, inkább a funkcionalitást a könnyű beilleszthetőséget tartják szem előtt. Különösen kedveltek a rejtett megoldások, amikkel helyet takarítanak meg. Összességében úgy lehet megfogalmazni, hogy a minimalista lakberendezés egyszerre pihenteti az elmét és a testet, hiszen minden a benne élők hétköznapi kényelmét szolgálja bármilyen felesleges dolog nélkül.

Hol kezdje a minimalista lakberendezést kis lakásában?

Nem kell amiatt aggódnia, hogy a minimalista lakberendezést nem tudja megvalósítani egy kisebb alapterületű lakásban. Csupán néhány trükkre lesz szüksége, hogy megvalósítsa álmai mininmalista otthonát.

Mekkora az adott helyiség?

Mielőtt belevágna a vásárlásba, tervezze meg alaposan mely bútorok lesznek nélkülözhetetlenek az adott helyiségben. Ezeket érdemes összeírni, valamint az alapterületet is pontosan megállapítania, hogy a válogatás során átlássa a lehetőségeket. Ne feledje: a minimalista szoba nem lehet zsúfolt, így érdemes jól átgondolnia a szükséges bútorokat. Méretben ne a legnagyobbat válassza, inkább a kisebb, jobban hasznosítható darabok a befutók.

Milyen legyen a szín és a minta?

Ahogy azt már korábban írtuk, a színek terén mindenképpen visszafogottnak kell lennie. A fehérrel, bézzsel és más pasztell színekkel nem tud mellé lőni, de kisebb bútorok esetében akár a feketével és a szürkével is kísérletezhet. A minimalista stílusba nem csupán a matt, hanem fényes felületek is beleilleszkednek, amennyiben azokból nincs túl sok. A fa mintázat és erezet kevésbé kelti életre ezt a stílust, de egy-egy jó választással jó kiegészítő lehet.

Kicsi elegáns lakás

Milyenek legyenek a kiegészítők?

Mivel egy letisztult stílusról beszélünk, így semmiképpen nem lehetnek túl hangsúlyosak a kiegészítők. A polcok nem lehetnek telve dísztárgyakkal és felesleges csillogó mütyűrökkel. Ennek kapcsán is fontos észben tartani a funkcionalitást, de egész nyugodtan beszerezhet néhány visszafogottabb dekorációs elemet, mint egy stílusos váza vagy éppen egy ízléses díszpárna. Utóbbi esetében kerülje a túl színes változatokat, valamint a nagy méretet, inkább néhány kispárnával tegye otthonossá a kanapét vagy az ágyat.

Mekkora a legkisebb alapterület, ahova illik a minimalista stílus?

Szerencsére nincs ilyen jellegű megkötés, hiszen pont a letisztultsága miatt annyira jó választás a kicsi otthonokba. Nem tartalmaz semmilyen felesleges részletet, így a kisebb alapterület is maximálisan kihasználható és élvezhető lesz. Ez persze nem megy a megjelenés kárára, hiszen egy minimalista otthon az egyik legjobb helyet biztosítja a felüdülésre és pihenésre. Olyan elegáns megjelenést hozhat létre, ami kerüli a feltűnést, mégis szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

A kis alapterület többé nem jelent gondot, ha minimalista lakberendezési ötleteinket követi. Ha pedig csodás díszpárnára van szüksége ehhez, nézzen körül online áruházunkban!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

lakberendezés trendmagazin lakberendezés trendmagazin kis kis kis kis kis kis kis kis kis ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek ötletek lakások lakások lakberendezés lakberendezés modern modern modern modern modern modern lakás lakás lakás lakás lakás lakás lakás lakás teret teret teret 

Kapcsolódó cikkek:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek