Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mire jó MÉG egy párna? Hasznos tippek a kertben, utazáshoz vagy strandra

2017. 07. 26. 18:12:08 Bóné-Bóza Anikó

A párna helye nem csak a hálószobában van: párnákat mindenhova! Ön is szeretne a nyaralás alatt kényelmesen pihenni, de nem tudja, melyik válik be a strandon, vagy az utazás alatt? Esetleg a kerti bútorokat szeretné feldobni valami újjal, hogy a nyáresti sütögetések alatt is kényelem uralkodjon? Adunk néhány tippet!

Bár alapvetően a telet tartjuk párnás-kuckós évszaknak, de ez nem jelenti azt, hogy nyáron kerülni kellene a párnákat, sőt! Egy jól megválasztott párna a nyári délutánokat és estéket is feldobhatja. A tömött, hatalmas, puha párnákat most hagyjuk a hálószobában, és keresgéljünk a kisebb, de ízléses és kényelmes darabok között!

Díszpárnák a kertben

Nyáron a kedvenc helyeink a kerti bútorok, kiülők, karosszékek, fotelek, kanapék és puffok. Ahhoz, hogy mindez igazán jól nézzen ki, nem elég néha lefesteni, hogy megtartsa a színét. Ha van hozzá párna, azt is érdemes egy-két évente lecserélni, hiszen a nap és a mosás miatt veszíthet szépségéből, puhaságából. Ha pedig nincs hozzá párna, egyértelműen ideje pótolni!

A kerti bútorokat leginkább pamut, vagy pamut-krepp anyaggal szeretik díszíteni, hiszen jó a légáteresztő képességük, ellenállóbbak a nap sugaraival szemben, mint a többi anyag, és a rugalmasságukból sem veszítenek sokat a mosás során. Mindkét anyagból kaphatók nyomott mintás, vagy anyagában mintás darabok, de választhatjuk az egyszínű párnákat is, hozzá pedig kedvünkre gyűjthetünk huzatokat. Így minden alkalomhoz illik, anélkül, hogy hetente az egész párnát mosni kellene.

Hasonlóan jól szolgálnak kerti bútorokon a microfiber töltetű párnák: ezeket egyszerűen ki lehet mosni, a napra kiterítve pedig villámgyorsan száradnak, és a rugalmasságukat is tartják. Szellőzésük jobb, mint a pamut anyagoké, bár egy kicsit drágábbak is. Ha egy kis luxusra vágyunk, érdemes selyem, vagy selyem-szatén huzatba burkolni a párnákat használat előtt.

Párnák utazáshoz

A nyári utazások során fő a praktikum és a kényelem, mégsem érdemes egy franciaágyba illő párnát beszuszakolni a bőröndbe. Helyette válasszunk kisebb méretű, könnyebb párnát, amit az utazás alatt akár a vonaton/kocsiban is könnyen a fejünk alá illeszthetünk, mielőtt elszundítanánk. A nagy hőség miatt fontos, hogy a párna, illetve annak huzata jó légáteresztő képességgel bírjon. A selyem és a selyem-szatén anyagok – bár elsőre hűsítő érzést nyújtanak – egy kiadósabb alvás után összegyűjthetik az izzadtságot, átnedvesedhetnek, illetve az arcbőr puhaságának, frissességének is árthatnak. Bár ezek az anyagok jól száradnak, mosásuk kényes, alapos odafigyelést igényel.

Utazáshoz a legjobb anyag a pamut, illetve a microfiber anyag, akár huzatról, akár párnáról van szó. Kis méretű, könnyű párnákat keresve hatalmas választék nyílik a különböző színekből, mintákból, formákból, csak legyünk nyitottak egy kis újra!

A strandon

Nincs is annál jobb érzés, mint a hűs vízből kilépve elfeküdni a napon, és várni, hogy a meleg sugarak megszárítsanak. Ilyenkor sokan olvasnak, rejtvényt fejtenek, vagy csak álmodoznak: mindegyik tevékenységhez jól jön egy párna. Egy olyan, ami kicsi, keskeny, de jól alátámasztja a fejet, vagy ami megtámasztja a mellkasunkat, ha hason fekszünk. Az anyaga gyakorlatilag mindegy, bár figyelembe kell venni, hogy strandolások után azért érdemes bedobni egy gyors mosásra. Az alakja fontos: legyen vékony, de kényelmes. Ezt keskeny téglalap, kisebb kocka, vagy kör formában is megtalálhatjuk, a nyár összes pompás színében, de kedvünkre válogathatunk a különböző mintákból is.

Nézzen be webáruházunkba, ahol rengeteg fantasztikus párnát talál!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.