<strong>Exkluzív termékek szépséggaranciával</strong> - VIP tagság Exkluzív termékek szépséggaranciával - VIP tagság
Lakberendezési szakértőnk válaszol -  <strong>70/850-6526</strong> Lakberendezési szakértőnk válaszol - 70/850-6526
Ingyenes szállítás <strong>GLS CsomagPontra</strong> - 7000 Ft felett Ingyenes szállítás GLS CsomagPontra - 7000 Ft felett

Mivel játszik a gyerek? – ezek a legnépszerűbb számítógépes játékok

Számítógépen játszik egy gyerek

Milyen számítógépes játéktól hangos már megint a gyerekszoba/nappali, mivel játszik ez a gyerek? Miért fontos, hogy ezekkel képben legyen a szülő is? Most elárulunk mindent, amit a legnépszerűbb számítógépes játékokról tudni érdemes!

A tanulás mellett fontos a kikapcsolódás a gyermekek számára is. Van, akit jobban lekötnek a kreatív tevékenységek, van, akit inkább a sport, és akadnak olyan gyermekek, akik jobban szeretnek az online világ egy-egy kitalált hőseként csapatban, vagy egyénileg brillírozni. Ezek a játékok ugyanúgy képesek fejleszteni és segíteni a gyerekek gondolkodását, érettségét, koncentrációját, valamint reakció idejét, mint a „klasszikus” játékok, ezért egyáltalán nem ördögtől valók - amíg megmarad a megfelelő egyensúly a való világgal.

Most az elmúlt hetekben talán jobban észrevesszük, jobban odafigyelünk arra, mennyire elvarázsolja a gyerekeket az online tér – nézzük hát, hogy mivel játszik éppen és mit jelentenek a szájából elhangzó fura kifejezések!

Miért érdemes ismerni az aktuális trendeket?

Bármikor előfordulhat, hogy egy névnap, születésnap, ballagás az utolsó pillanatban jut eszünkbe temérdek sok teendőnk és észben tartandó dátumaink miatt – ezen semmi szégyellni való nincs. Lehet, hogy egy valami kiemelkedő teljesítményért, sok segítségért, vagy hasonló apróságért szeretnénk megjutalmazni valamivel a gyerkőcöt és valljuk be, többnyire inkább hasznos ajándékokra vadászunk ilyenkor.

Persze a gyerekek ízlése gyorsan változik, ami az egyik nap menő, az másnap már ciki, de ha a kedvenc játékukat vesszük alapul, nagyon nem nyúlhatunk mellé!

2020 legnépszerűbb online játékai

Fortnite

A Fortnite 3 különböző játékmódban érhető el, mind más tematikára épül, azonban ugyanazokkal a szerethető, ízlésesen megalkotott karakterekkel játszható.

  1. A Fortnite: Save the World egy fizetős játékmód, melyben a játékosoknak kooperatívan kell elérniük, hogy a fegyvereik segítségével kiirtsák a zombi-szerű lényeket, és erődítményeikkel megóvjanak bizonyos tárgyakat.
  2. A Fortnite: Battle Royale egy ingyenesen játszható játékmód, amelyben 100 játékos küzd egymás ellen a talpon maradásért.
  3. A harmadik játékmód a Fortnite Creative, melyben a játékosok szabadjára engedhetik a fantáziájukat, hiszen saját szabályaikkal, teljesen az egyedi ízlésüknek megfelelően alakíthatják ki a szigeteiket.

A Fortnite dizájnja és stílusa modern, minimalista, így a nagyobb gyermekek, de még a tinédzserek, vagy huszonéves fiatalok körében is igen kedvelt játék – és a hozzá készült ágynemű garnitúra is biztosan az lesz:

Fortnite ágynemű

Minecraft

A Minecraft az utóbbi évek egyik legnépszerűbb videójátéka, melyben a játékosok 3D-s, pixeles blokkokból egy teljes világot építhetnek fel – csupán a fantáziájukra, és egy kevés logisztikára van szükségük. A játékosok itt is több különböző mód között válogathatnak attól függően, mit szeretnének:

  • barkácsolni,
  • harcolni a játék által generált ellenségekkel,
  • gyűjtögetni
  • vagy különböző kalandokba keveredni.

A Minecraft-ot számos esetben az oktatásban is használják, nem csupán a Java alapú programozási módja miatt, de az egyszerű, könnyen átlátható építési folyamatok miatt is. Az apró, pixeles blokkok segítségével a gyermek térlátása rohamos fejlődésnek indul, minél több és bonyolultabb elemet épít saját virtuális világába. Amennyiben gyermeke, unokája sok időt tölt saját kis világa tervezgetésével, biztosan leveszi majd a lábáról egy Minecraft témájú ágynemű szett:

Minecraft ágynemű

Call of Duty

A Call of Duty egy olyan animált videojáték, melyben a játékosok belső nézetből (mintha csak jelen lennének) újraélhetik, megvívhatják a különböző háborúkat. A Call of Duty alapja a ll. világháború, de a Black Ops például a hidegháborúban játszódik, a Modern Warfare a modern időkben, az Infinity Warfare pedig a jövőben, mégpedig az űrben.

A játékosok megtanulnak együttműködni csapattársaikkal, stratégiát készíteni, előre gondolkozni, tervezni. Bár a lövöldözős játékokkal sok szülő nem szimpatizál, bizonyos mértékek betartásával rengeteget fejlődhet játék közben a gyermek logikája, reakcióideje, sőt, az empatikus készségei is. Megtanulhatják valós következmények nélkül azt is, hogy a rossz döntések néha nehéz következménnyel járnak, illetve azt, hogyan kell egy csapatban a csapat részeként együttműködni, önös érdekeket mellőzni vagy racionális, gyors döntésekkel irányítani a csapatot. Egy valódi CoD rajongó valószínűleg büszkén mutatna meg az osztálytársai előtt is egy ilyen témájú ágynemű garnitúrát – hiszen lehet, hogy valaki az osztályból a virtuális csapatának egy tagja.

Call of duty ágynemű

Amennyiben ezek között nem találta meg azt, amit keresett, ne csüggedjen: webshopunkban még számos más, népszerű minta, film és mese elérhető! Mindegyik ágynemű szettünk kiváló minőségű anyagból készült, és maximálisan szolgálja a gyermekek kényelmét.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 

 
blog comments powered by Disqus