Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Modern farmház stílus: Rusztikus és elegáns megoldások a vidéki hangulathoz

2024. 02. 21. 16:15:11 Bóné-Bóza Anikó

Modern farmház stílusú konyha

Forrás: bit.ly/3TgB1dT

Ki ne szeretne egy olyan helyen ébredni reggelente, ahol a modern életbe csempészett vidéki nyugalom, annak rusztikus bája öleli körbe az otthon minden szegletében? Nem véletlen, hogy a modern farmház stílus egyre népszerűbb, hiszen pontosan a fentebb lefestett képet hívja életre. Mutatunk néhány tippet, hogyan tud Ön is hasonló stílust kialakítani otthonában.

A modern farmház stílus elemei

Természetes anyagok

Ennek a stílusnak az alapját a térben használt anyagok adják. Ilyenek a fa, a kő és a fémből készült elemek, így ezek között bátran válogathat. Válasszon időtálló, természetes anyagokat a padlóhoz, a bútorokhoz és a díszítőelemekhez egyaránt!

A tér és a színek

A modern farmházak jellegzetességei közé tartoznak a nagy, nyitott terek. Ehhez remek megoldás lehet például összekötni a konyhát, az étkezőt és nappalit. Ha pedig mindezt olyan világos árnyalatokkal dekorálja, mint például a fehér, a bézs, vagy a halványszürke, akkor máris megteremtette a stílus alapjait, amelyet teljessé tehet a bútorokkal és kiegészítőkkel. Néhány éles kontrasztos elem, például fekete vagy sötétbarna árnyalatai eleganciát is csempésznek ebbe a rusztikus modernitásba.

Modern farmház stílusú nappali

Forrás: https://bit.ly/3uHY2Na

A modern farmház stílus lelke: bútorok és kiegészítők

Mindenképpen válasszon olyan bútorokat, amelyek megjelenésükben és anyaghasználatukban tükrözik a vidéki életstílust. Remek lehet például egy egyedi faragású faasztal, bőrkanapé, vagy fából, fémből, vörösrézből készült tárgyak.

Mindezekhez álmodjon olyan kiegészítőket, amelyek emlékeztetnek a vidéki életre; a fonott kosár, régi faragott tárgyak, vászonképek, díszpárnák vagy pamut plédek tökéletes elemei lesznek egy ilyen élettérnek.

A textilek nagymértékben segíthetnek a vidéki hangulat megerősítésében, miközben az eleganciát és a modern stílust is kifejezhetik. Ilyen lehet egy kockás vagy csíkos díszpárna, egy növénymintás pléd, esetleg hímzett részletek. Bármelyikre is essen a választása, alapszabály, hogy a párnák és takarók színei harmonizáljanak az otthon többi részével. A földszínek, mint például a barna, zöld és sárga, különösen jól passzolnak a vidéki stílushoz.

Farmház stílusú előszoba

Forrás: https://bit.ly/48rpLQb

A világítás

 A nagy, nyitott tereknek hála a természetes fény beragyogja az egész házat. Éppen ezért érdemes olyan függönyöket választani, amelyek ezt támogatják, lenge, világos darabokat. Esténként pedig kisebb fényforrásokkal vagy gyertyákkal lehet hangulatosabbá tenni a teret.

Hogy fér meg egymás mellett a modern és a rusztikus?

Bár alapvetően ellentétekről beszélünk, mégis jól megférhet együtt a rusztikus dizájn az „okos otthon” eszközeivel. Ennek tökéletes tere a modern farmház stílus, amely a vidéki bájt és az elegáns dizájnt ötvözi. Így lehetősége van kreatívan kombinálni a különböző elemeket, hogy egy olyan otthont teremtsen, amely kifejezetten stílusos. Ahol öröm meginni a reggeli kávét, jól esik leülni a barátokkal, a családokkal és esténként a legmegnyugtatóbb egy kicsit belesüppedni a kanapéba egy jó könyvvel vagy sorozattal!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.