Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi is az a modern rusztikus lakberendezés?

2022. 03. 24. 10:21:46 Bóné-Bóza Anikó

Szép modern rusztikus lakberendezés

Modern és rusztikus… mintha egymásnak ellentmondó fogalmak lennének, pedig a valóságban nem is olyan nehéz összehangolni a kettőt. A végeredmény pedig igazán különleges lesz, akár egy nagyvárosi, akár egy vidéki otthonban!

Sokan kedvelik a vidéki élet csendjét, és minden báját. A falusi házakban fellelheti a természet összes csodáját, és teljes harmóniában élhet annak szépségével. A város zajától és modern megoldásaitól távol is van megoldás, ha szeretné a technológia minden kényelmét élvezni, miközben a vidéki hangulatról sem mondana le – ahogy a városban is megidézheti a természetet. Ismerje meg jobban a modern rusztikus lakberendezést!

Mit is jelent a rusztikus?

Sokan használják a rusztikus szót, mégis csak kevesen tudják, hogy pontosan mit is jelent. Klasszikus értelemben a rusztikus jelentése: falusi életmódot folytató, egyszerűen gondolkodó. Ha pedig ebben az értelemben vizsgáljuk ezt a szót, akkor a rusztikus berendezést is letisztultnak és funkcionálisnak lehet elképzelni. Az ilyen stílusjegyben készült bútorok elsődleges célja, hogy kellőképpen kiszolgálják, amire tervezték őket. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetnének díszesek, vagy szemet gyönyörködtetők.

A stílusra jellemzőek a nyers alapanyagok, mint a fa, vagy akár a fém is. Magukban hordozzák a vidéki élet összes báját, miközben letisztultak és erőteljesek. De mit tehet akkor, ha szeretné a modern stílus minden kényelmét is élvezni? A modern rusztikus lakberendezés lesz a nyerő!

Modern rusztikus konyha

Modern rusztikus étkezőasztal

Igaz, hogy a modern rusztikus stílus csak vidéken mutat jól?

Egyértelműen nem! A stílus lényege, hogy bárhova képes megidézni a vidéki élet romantikáját és hangulatát. Mindezt ráadásul úgy, hogy a modern élet kényelmét is lehetővé teszi. Segítségével megvalósíthatja álmai otthonát akár a nyüzsgő városban, akár a vidéki környezetben.

Hogyan lehet valami egyszerre vidékies és modern?

Talán Ön is úgy gondolja, nem lehet vegyíteni a vidékies stílus letisztultságát a modern technológiával? Pedig lehet, nem is akárhogyan! Nézzük, mitől válik otthona modern rusztikussá.

Nyersfa elemek

A rusztikus vonalat erősíti a fa elemek sokasága. Ez többnyire nyers, vagy annak tűnő formában kerül a lakás berendezési tárgyai közé. Ez lehet egy konyhabútor, dohányzóasztal, vagy nappalibútor, a lényeg, hogy a fa színét megőrizve hozza be a falak közé.

Pasztellszínek

A színek terén sem mindegy, hogy mit választ. A fa meleg árnyalataihoz, és a rusztikus stílus életre keltéséhez pasztellszínekre lesz szüksége. Homokbarna, betonszürke, halványbarna – ezek mind tökéletes kiegészítői lesznek a fa bútoroknak.

Modern rusztikus nappali

Romantikus kiegészítők

Legyen szó egy belvárosi otthonról, vagy egy vidéki kuckóról, a romantikus kiegészítők bárhol megteremtik a vágyott vidékies hangulatot. Néhány gyertya, kovácsoltvas képkeret és dísztárgy lesznek ebben a legjobb barátai.

Modern technológia

Ha pedig a modern rusztikus stílus a cél, akkor itt az idő, hogy szót ejtsünk azokról a részletekről, amiktől a vidéki báj modernné, és még kényelmesebbé válik. A modern stílust leginkább a technológia vívmányaival hozhatja be. Miért ne lehetne a lakás egy okosotthon? Vezérelje a világítást a telefonjáról, legyen automata a fűtés vagy a függönyök mozgatása – a lényeg, hogy ezek a részletek maradjanak lehetőleg rejtve, és a háttérben szolgálják a lakók és a vendégek kényelmét. A legújabb technológia már könnyedén beilleszthető, gondoljon csak azokra a tévékre, amik kikapcsolt állapotban festménynek tűnnek a falon…

Gyönyörű modern rusztikus nappali

Modern rusztikus hálószoba

Csipkés részletek

A csipke a romantika szószólója, nem maradhat ki egyetlen rusztikus otthonból sem. Csempéssze be a kiegészítőkben, mint a párnahuzatok, asztalterítők, függönyök. Szinte bárhol jól mutat, legyen szó a hálószobáról, a fürdőről, vagy akár a nappaliról. Azért a tévé tetejére nem ajánlott tenni:)

A modern és a rusztikus nem feltétlenül egymásnak ellentmondó fogalmak – csak tudni kell jól bánni a kiegészítőkkel, és okosan vegyíteni a stílusokat.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Lakberendezési stílusok Trend