Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Praktikus ötletek a nappali és étkező berendezésére

2021. 10. 04. 16:44:22 Bóné-Bóza Anikó

Modern nappali és étkező egyben

A nappali és az étkező berendezése bárki számára valódi kihívásokat rejthet, hiszen több funkciót kell betöltenie, és azt is szem előtt kell tartani, hogy minden családtag számára egyaránt kényelmes és a személyiségéhez passzoló legyen. Segítünk néhány ötlettel!

A lakás melyik részei azok, ahol családja nap mint nap közösen üti el az otthon töltött idő nagy részét?  Természetesen a nappali és az étkező tölti be ezt a kiemelt szerepet, otthona dobogó szíveként, ezek fontos szerepet kapnak a mindennapokban, és az ünnepeken is. Néhány lakberendezési ötletet megfogadva, egy otthonos és vendégcsalogató környezetben élhetik meg a családi pillanatokat.

Nappali és étkező, mint a lakás középpontja

Ideális esetben az étkező egyfajta hidat képez a nappali és a konyha között, ahol kényelmesen fogyaszthat el finom falatokat családjával.
Amikor vendégeket invitál meg otthonába, itt kínálja hellyel őket egy vidám vacsora elköltéséhez, vagy fesztelen borozgatáshoz.
A nappali a relaxáció helyszíne egy kimerítő munkanap után, de itt élhet át olyan különleges alkalmakat is, mint amikor például gyermeke örömteli, csillogó szemekkel tépi le a díszcsomagolást ajándékáról a karácsonyfa alatt.

Ezekben a közös helységekben látja vendégül régi és új, barátait, az itteni lakberendezési stílus és dekorációs tárgyak kirakatként mutatnak képet Önről és családja életéről az otthonába belépők számára.

Lássuk csak, milyen tanácsokat megfogadva teheti praktikusan lakályossá otthonát!

Tippek a nappali és étkező berendezésére

Találja meg a stílust és ragaszkodjon hozzá

Legyen az skandináv, provinciális, vagy bohém, ha nem szeretne zűrzavaros, káoszos összhatást, akkor egy helyiségre egy irányzatot válasszon, és igyekezzen ahhoz illő darabokkal feldobni szobáját! Az egymáshoz illő bútorok és kiegészítők harmonikus légkört varázsolnak.

Modern natúr-zöld színű nappali és étkező

Gyönyörű nappali és étkező

Piros-fekete színű nappali és étkező

Csak csínján a bútorokkal!

Ne próbáljon mindent a nappaliba zsúfolni, inkább a multifunkcionális darabokat részesítse előnyben! Remek megoldás egy ágyneműtartós ülőgarnitúra, vagy egy üreges puff, ami ülőalkalmatosság és tárolóhely is egyben. Ha olyan szerencsés, hogy több, tágas helyisége is van, netán gardróbszobája, akkor a hatalmas, mindent elnyelő ruhásszekrényeket nem kell a nappaliban elhelyezni.

Ügyeljen a méretekre!

Ha kevés a hely, akkor figyeljen rá, hogy kicsi szobába ne robosztus bútorokat helyezzen. Ha pedig nagy nappalija van akkor ne kisméretű darabokkal rendezkedjen be – maximum akkor, ha Gulliver csodaországában szeretné magát érezni.

Teremtsen meghitt légkört lakástextilek használatával!

Egy puha takaró az esti filmezéshez, színes függönyök, a kanapét ékesítő színes díszpárnák meleg otthonosságot varázsolnak, különösen az őszi-téli időszakban. Helyezzen egy méretes szőnyeget a dohányzóasztal alá, kellemes lépkedni rajta, ráadásul szemet vonzó dizájnelem egyben.

Nappali és étkező meleg színekkel

Nappali és étkező meleg színekkel és esti fényekkel

Tartsa meg az intim szférát

Nappalija félig családi, félig „vendégfogadó” tér, látogatók is megfordulnak itt, és időnként akár „hivatalos” személyek is, mint például a gyerekek osztályfőnöke, vagy a szomszéd néni, akit behív egy teára. A túlzottan intim tárgyaknak, mint a száradó fehérneműk, vagy a gyerekek pelenkás képei, ezért érdemes más helyet keresni.

Étkezője és nappalija stílusa harmonizáljon

Hasonló színvilág és stílusban passzoló dekortárgyak uralkodjanak, így összekapcsolva a közös élettereket. Ha lehetősége van belsőépítészeti elemekkel trükközni, akkor egybe is nyithatja a két helységet különleges boltívvel, vagy egyedi formájú gipszkarton oszloppal.

Taupe színvilágú, gyönyörű nappali és étkező

Csodaszép nappali és étkező

Az étkezőben a fókuszpont az étkezőasztal legyen

Egyszerű a képlet, mivel az étkezőhelység feladata az asztal körüli kényelmes étkezés a családja körében, vagy netán egy izgalmas kártyaparti a barátokkal. Nem érdemes túlgondolni a dekorációt az étkezőben, a „főszerep” itt úgyis az asztalé lesz. Ezt a szoba méreteihez és a családnak, illetve várható vendégeinek számának megfelelően válassza meg. Ha rendszeresen sokan ülik körbe, akkor szükség lehet nagyobb asztalra, de ha csak ritkán van vendégség, akkor a kinyitható asztal is tökéletes lehet. Emellé kényelmes és praktikus, könnyen tisztítható székeket válasszon. 

Hozzon létre családias hangulatot a fények játékával

Nem szükséges a teljes fehér fényár, inkább a meleg világítások domináljanak, illetve ha a belmagasság engedi, akkor egy esztétikus függő csillárral feldobhatja a helységet. De díszítheti az asztalt pislákoló gyertyákkal, mécsesekkel is.

Szerezzen be egy diszkrét tálalószekrényt

Így észszerűen az asztal mellett tárolhatja a szükséges tányérokat és evőeszközeket. Ha pedig eljön az ideje, szélsebesen felterítheti az asztalt az étkezéshez, anélkül, hogy a konyhába kellene szaladgálnia.

A nappali és étkező kétségtelenül minden otthon szíve, ahol emlékezetes családi, baráti események történnek, és felejthetetlen emlékek születnek. A lakásbelső kialakításakor érdemes különleges figyelmet fordítani rájuk, hiszen pillanatnyi ízlésvilágát és életmódját fogják tükrözni az Önhöz látogatók számára, mindemellett a családi fotókon még hosszú ideig megmarad az emléke. Merítsen inspirációt webáruházunk kínálatából!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend