Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Álom vagy rémálom a narancssárga nappali?

2022. 03. 30. 15:03:12 Bóné-Bóza Anikó

Gyönyörű narancssárga nappali

A narancssárga egy igazán vidám szín, ami jó hangulatot teremt. Sokan szeretik behozni otthonukba, azonban csak ritkán látni igazán jó megoldásokat a narancssárga szín alkalmazására. Mit tehet, ha szeretné ezzel a színnel díszíteni a szobát, de elkerülné a vibráló hatást? Segítünk Önnek!

Mit kell tudni a narancssárgáról?

A narancssárga a piros és sárga szín fúziója, amely a babona szerint életvidámságot, boldogságot sugall. Mivel egy meleg színárnyalatról van szó, ezért látványa ugyanolyan melegséggel töltheti el az embert. Ezen felül sokan úgy gondolják, hogy az introvertált embereknek segít átlépni a határaikat, mintegy ösztönzőleg hat rájuk, hogy nyitottabbak, bátrabbak legyenek. Nem véletlen tehát, hogy olyan sokan vonzódnak hozzá, azonban a szín jellegéből adódóan könnyen túlsúlyba kerülhet benne egy-egy alkotóelem, ami vibrálást, vagy túlzott ragyogást eredményez.

A narancssárga lakberendezés éppen ezért nem egyszerű feladat, és ha meg is van a tökéletes árnyalat, nem sokkal kisebb kihívást jelent a helyének megtalálása az otthonban. A kulcs a mértékletesség és a játék az árnyalatokkal és textúrákkal, amiben most segítünk is Önnek!

Elegáns narancssárga nappali

Hol jelenjen meg a narancssárga?

Nézzük végig a nappalit pontról-pontra, hogy hova és miként ajánlott behoznia a narancssárgát.

Falszínek

A falak adják a szoba egyik legnagyobb felületét. A narancssárga szín az árnyalattól függően, megjelenhet a falakon, de az intenzív variációkat soha nem szabad a teljes falfelületre felfesteni! Válasszon egy, jól megvilágított falat, ami narancssárga lehet, a többinél pedig ellenpontozza az élénk árnyalatot. Amennyiben viszont egy pasztell variációról van szó, akkor akár mind a négy falat boríthatja.

Szép nappali narancssárga kanapéval

Bútorok

A falak után a bútorok a legmeghatározóbbak a szoba megjelenését illetően. A berendezés színének megválasztásakor érdemes azt is mérlegelni, hogy az adott minta mennyire koszolódik, vagy az mennyire tisztítható. A narancssárga elég extrém színnek számít a bútorok tekintetében, így inkább csak kisebb tárgyakon érdemes alkalmazni, mint a dohányzóasztal, székek vagy más, kisebb bútorok.

Dekoráció

A dekoráció adja a szobának azt a fűszert, amitől „életre kel”. Ezek a kisebb tárgyak teszik személyessé majd a lakást. A narancssárga szín itt kaphat főszerepet a vázákon, gyertyákon, könyvtámaszokon, vagy bármilyen egyéb dísztárgyon. Ezek alól természetesen nem kivétel a díszpárna sem, ami egy egyszínű kanapét is gyönyörűen feldob. Amennyiben az harmonizál más kiegészítőkkel, egy igazán jó összképet hozhat létre.

Csodás narancssárga nappali

Narancssárga nappali díszpárnákkal

Szőnyegek

Végül, de nem utolsósorban nem hagyhatjuk ki a szőnyegeket sem. Ahhoz, hogy a narancssárga nappali egyensúlyban legyen, fontos, hogy a földön is visszaköszönjön ez a szín. Mivel nem egy visszafogott színválasztásról beszélünk, ezért úgy ajánlott kiválasztani a szőnyeget, hogy az ne fedje teljesen a padlót, hogy ne keltsen túlzó hatást.

Kedvet kapott Ön is, hogy boldogságot csempésszen otthonába a narancssárga színnel? Kezdje a díszpárnákkal – webshopunkban számtalan narancssárga kiegészítő közül választhat!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend