Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyáresti fények: gyertyák és mécsesek a kerti partin

2017. 08. 01. 15:47:45 Bóné-Bóza Anikó

Kerti partit tart, és azt szeretné, ha igazán hangulatos lenne? Esetleg összebújna romantikusan kedvesével, és rendkívüli dekorációt szeretne a kertbe? Olvasson tovább, a mai cikkben megmutatjuk, hogyan teremthet különleges, filmbe illő hangulatot a kertben, méghozzá pofonegyszerűen!

Az este megalapozására elég, ha van pár finom falat, néhány üveg hűs üdítő és egy kevés rágcsálnivaló. A hangulatot azonban leginkább az esti fények képesek varázslatossá tenni. Mi szükséges ehhez?

Gyertyák

Érdemes beszerezni különböző méretű és formájú gyertyákat, hogy ne legyen túlzottan egységes. Lehetőleg a vastagabb henger vagy téglatest alakú gyertyák közül válogassunk, hiszen amellett, hogy tovább tartanak, nehezebb őket leborítani is. Ha mást nem is, legalább egy egyszerű, egyszínű kerámia alátétet mindenképpen érdemes beszerezni a gyertyák alá, hogy felfogja a lecsöppenő viaszt. Az üveg, műanyag és fém alátétek hővezetés, illetve gyúlékonyság okán nem célravezetőek. Gyertyákat már rengeteg különféle színen és árnyalatban lehet kapni, a nyárhoz leginkább passzoló színek azonban a piros, citomsárga, narancssárga, a zöld és a kék különböző, világosabb árnyalatai, valamint elvétve akadhat köztük egy-egy fehér vagy krémszínű is. Érdemes maximum 3, egymáshoz passzoló színt kombinálni, hogy ne színkavalkád legyen az egész. Az elhelyezésük nem bonyolult: stabil ponton álljanak, és ne egy helyre zsúfolva, hanem inkább egyenletesen eloszlatva a helyszínen.

Mécsesek

A hatalmas gyertyák mellett az apró mécsesek is kiválóan világítják meg az esti sütögetést, azonban belőlük jóval többre lesz szükség, mert gyorsan leégnek. Alátét itt is szükségeltetik, és persze számtalan mécsestartó is kapható. Nem muszáj túlbonyolítani: egy hosszú, keskeny kerámiatálcán például 4-6 mécsest el lehet helyezni. Szintén fontos, hogy stabil helyen álljanak, és soha ne hagyjuk őket felügyelet nélkül. A mécsesek is számtalan színben kaphatók már, ha kombinálni szeretnénk a nagyobb tömbgyertyákkal, figyeljünk a színek harmóniájára. Illatos változatot kültérre egyikből sem éri meg vásárolni, ugyanis ilyen tágas térben nem érvényesül igazán az aroma, és az ételek illata is elnyomhatja.  Ha van egy nagy, terebélyes fa a kertben, érdemes bevenni őt is a buliba: lehet kapni felakasztható, lámpás-szerű mécsestartókat, amiket szétszórva a fa ágai közt igazi Sohaország-hangulatot kaphatunk. Figyeljünk oda, hogy a mécsesek lángja ne kerüljön kapcsolatba a fával!
Néhány hatalmas, puha pléd a fa alatt körben egy-két nagy, kényelmes, színes díszpárna, és máris készen van a tökéletes beszélgetős, vagy összebújós helyszín!

Lampionok és égősorok

Ma már rengeteg helyen kapni különböző égősorokat, nem csak karácsonykor. Vannak, amik színes gömbökbe burkolt égőkkel világítanak, akadnak lampionokba rejtett fényűek, és egyszerű gömb alakú izzós égősorok is. Ezeket a kerítésre, fára, terasz korlátjára vagy az ereszre feltekerve alkalmazhatjuk, akár a gyertyákkal együtt is. Csupán arra ügyeljünk fokozottan, hogy a gyertyák lángja ne érje el a füzért, és semmi más gyúlékony vagy hővezető anyagot!

A kerti partihoz megfelelő, színes és kényelmes díszpárnákért látogasson el weboldalunkra, ha pedig bármilyen kérdése van, keressen minket bátran!

Most őszintén........        Ön szerint talál még valahol ilyen eszméletlen jó gyertyákat?  wink 

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Nyár