Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Olcsó lakberendezési ötletek a fenntarthatóság jegyében

2022. 04. 06. 19:15:13 Bóné-Bóza Anikó

Kreatív nappali

Szűkös a keret, vagy csak költséghatékonyabb megoldásokat keres? Az olcsó lakberendezési ötletek rettenetesen kreatívak, megdöbbentő, hogy miből mit lehet létrehozni, sokszor különösebb idő- és energiaráfordítás nélkül. Mutatunk néhány ötletet!

Az olcsó lakberendezési ötletek ma már nem csak azok számára érdekesek, akiknek az anyagi erőforrásaik szűkösek, hanem azoknak is, akik szeretnének tenni valamit egy fenntartható jövőképért. Nézze meg a tippjeinket, és tegye környezetbarátabbá otthonát!

Honnan indulnak az olcsó lakberendezési ötletek?

Akinek a környezetében él legalább egy kreatív ember, az tudja, hogy mennyire más szemmel néznek ők a világra. Míg az átlagembernek egy kaspó az csupán virág tárolására lehet alkalmas, ők legtöbbször egészen elképesztő ötletekkel állnak elő, mi mindenre használnák még. Az olcsó lakberendezési ötletek néha valamilyen véletlenből fakadóan, míg máskor tudatos tervezésnek köszönhetik, hogy napvilágot látnak. Bárhonnan is jön az ihlet, egy biztos: a végeredmény stílusos lesz, és nagyon egyedi miközben fillérekből ki lehet hozni.

Miért érdemes olcsó lakberendezési ötletekkel próbálkozni?

Az otthonunk lényegében személyiségünk tükre. Aki betér hozzánk, az egyértelműen láthatja attitűdünket, szenvedélyünket és érdeklődésünket. Mindenki arra törekszik, hogy otthona bensőséges, és megnyugtató legyen. Ehhez nélkülözhetetlenek a személyes tárgyak, az emlékek és más, akár saját kezűleg elkészített apróság.

A kreatívan újrafelhasznált tárgyak nem csupán használati eszközök lesznek, hanem otthona karakterét fogják meghatározni. Nézzük, mi mindenből válhat lakberendezési tárgy, ami költséghatékonysága mellett igazán trendi is!

1. Raklap

Az utóbbi években hatalmas trenddé nőtte ki magát, talán nem kell bemutatnunk, hogy az áruk rakodására szánt faszerkezet milyen sokoldalúan használható fel az otthonokban. Készülhet belőle kerti bútor, dohányzóasztal, falipolc, könyvespolc, pohártartó, sőt még akár ágy is. Talán nem elrugaszkodott leírnunk azt sem, hogy kellő mennyiségű raklappal és némi kreativitással akár egy egész lakást is be lehetne rendezni.

- kreatív és olcsó diy ötlet - 

- kreatív és olcsó diy ötlet - 

- kreatív és olcsó diy ötlet - 

- kreatív és olcsó diy ötlet - 

2. Gumiabroncs

Mivel az autók gumiabroncsai környezetszennyező hulladéknak számítanak, miután elkoptak, sokan nem tudják, mit kezdjenek velük. Vigye be otthonába! Igen jól olvasta! Egy alapos tisztítást követően kitűnő dohányzóasztal alap lehet, kibélelve használhatja kutya- vagy cicaágyként, vagy akár a kertben készülhet belőle játszótér, esetleg homokozó. Időtállósága lehetővé teszi, hogy akár kültéri tárolónak, ültetvényesnek használja.

- kreatív és olcsó diy ötlet - 

- kreatív és olcsó diy ötlet - 

- kreatív és olcsó diy ötlet - 

3. Újságpapír

Önnek is tetszenek az újságpapír mintájú tapéták? Készítse el valódi újságpapírból a saját történetének a falát! Habár a szoba egészét kissé macerás lenne csak újságpapírral befedni, de egy-egy üresebb falfelületen kitűnően érvényesülhet. Különösen hangulatos lehet, ha régi, kissé megsárgult lapokat használ, vagy ha egy jeles dátumról – például gyermeke születésének napjáról vagy az esküvőjükről – gyűjt össze különböző sajtótermékeket.

- kreatív és olcsó diy ötlet - 

4. Régi gitárból falipolc

Bizony, akár egy gitár is lehet kitűnő falipolc. Ha kiszolgálta már az idejét, és zenélni nem lehet vele, az emlékeket sokáig megőrizheti, ha falipolcot készít belőle, és kis apróságokat tárol rajta.

- kreatív és olcsó diy ötlet - 

5. Virágkaspóból lámpabúra

A virágkaspók színt hoznak az életünkbe. De nem csak a virágok által, hanem akár felhasználhatja lámpaburaként is őket. Egy kis kézi barkács, és kész is a gyönyörű világítás. Nem csak virágkaspóból, hanem akár egy régi bögréből, sajtreszelőből, fémkancsóból is válhat lámpabúra.

- kreatív és olcsó diy ötlet - 

- lakberendezés olcsón - 

6. Párnahuzat, mint rendező

Ha Ön is unja, hogy a dolgok szerteszét vannak, akkor ideje, hogy kicsit más szemmel nézzen a párnahuzatokra is. Készítsen akasztható rendezőt szekrényébe, vagy akár jól látható helyre a falra is. Nem csak igényes lesz otthona, de igazán kreatív is.

A legjobb olcsó lakberendezési tippeknek nincsenek szabályaik, hiszen ahány ház, annyi megoldás létezik. Egy azonban biztos: bármilyen kreatív megoldás mellett is dönt, a funkcionalitást mindvégig tartsa szem előtt. Ha pedig ez megvan, élvezze a kreativitás és a spórolás örömét!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek