<strong>Exkluzív termékek szépséggaranciával</strong> - VIP tagság Exkluzív termékek szépséggaranciával - VIP tagság
Lakberendezési szakértőnk válaszol -  <strong>70/850-6526</strong> Lakberendezési szakértőnk válaszol - 70/850-6526
Ingyenes szállítás <strong>GLS CsomagPontra</strong> - 7000 Ft felett Ingyenes szállítás GLS CsomagPontra - 7000 Ft felett

Olvasói levél: Albérlet átalakítása

2020. 08. 27. 15:36:02

Olvasói levél: Albérlet átalakításáról

Nehéz a fiatalok dolga, akik elindulnának egy önálló élet felé, hiszen akarva-akaratlanul is futnak bele korlátokba. Egy albérlet vagy kollégiumi szoba erősen megbéklyózza a kreativitást, ami a lakberendezést illeti. Hogyan tehetik mégis otthonossá leendő lakhelyüket? Ebben segítünk ma.

Legutóbbi olvasói levelünkön felbuzdulva, melyből egyfajta esettanulmány született, egy fiatal egyetemista pár is a segítségünket kérte. Ősszel kezdik meg új, egyben közös életüket, és az egyetem kollégiuma helyett úgy döntöttek, albérletbe költöznek, ahol csak ketten lehetnek. A lakás azonban nem otthonos számukra egyelőre – mihez kezdjenek most?

Lakáskörkép

Egy viszonylag pici, de jó elrendezésű ingatlant választottak következő otthonuknak. Egy tágas nappali, valamint egy kisebb hálószoba áll rendelkezésükre a kicsit szűkös, de világos konyha és a modern fürdőszoba mellett. A falak halvány barackszínűek, melyhez remekül passzol a világos fenyőbútor a nappaliban. A komód fehér ajtajai illenek a fiatalok hatalmas fehér ruhásszekrényéhez, és a televízióállvány absztrakt formája, üveg ajtajai fiatalossá teszik a nappalit. A nappaliban ezek mellett található egy sötétbarna-narancs színekkel kombinált kanapé, valamint egy világos színű fa étkezőasztal, fém lábakkal és fémkeretes székekkel. A konyhában túlnyomóan uralkodik a márvány- és csontszín, így kissé nyomasztónak érzik – ettől eltekintve azonban alapvetően nincs probléma az ingatlan stílusával.

Albérlet

Albérlet

 

Tegyük rendbe azt a konyhát!

Tekintve, hogy a lakás többi részén a barack-barna-narancs színkombináció dominál a fehér mellett, a konyhába is érdemes lenne ezeket a színeket bevarázsolni. Mivel albérletről van szó, a meglévő bútorokat, burkolatokat nem piszkálhatják, csak olyan módosításokat hajthatnak végre, amelyeket aztán el is tudnak vinni onnan. Érdemes először is terítőt, székpárnát választani, erre a narancssárga lenne a leginkább megfelelő, hogy kontrasztot képezzen a sok törtfehér mellett, de a bordó is jó megoldás. Konyharuhát, sütőkesztyűt, alátétet, de még étkészletet is nyugodtan vásároljanak bordó-narancs-barack színekben. Asztaldísznek egy egyszerű fehér váza tökéletesen megfelel, amelybe évszaknak megfelelően (mű)virágokat helyezhetnek el. A napraforgó, a nárcisz például remekül mutatna ebben a konyhában.

Amennyiben szükségük van vízforralóra, kenyérpirítóra, kávéfőzőgépre, érdemes a fent említett színekben, esetleg feketében gondolkozni velük kapcsolatban. Ha ez mind megvan, a konyha máris kevésbé lesz unalmas és szemet bántóan homogén.

A fürdőszoba

A fürdőszobában túl sok variálható dolog ugyan nincs, de színes törölközőkkel, kádkilépőkkel nagyon otthonossá, elegánssá lehet tenni. 2 főnek nem lesz szüksége sok fürdőszobatextilre, így tökéletes megoldás lehet egy fából készült bortartó rácsot felhasználni törölközőtartónak. A kis fakkokba tekert törölközők rendezettséget, eleganciát sugároznak. Amennyiben a hely engedi, érdemes egy örökzöld fürdőszobanövényt is beszerezni a fürdőszobába, amely nem csupán dekorációs elem, de a levegő minőségét is számottevően javítja. A szappantartó, fogkefetartó is lehet narancs-bordó, hogy minél több helyen visszaköszönjenek a lakás alapvető színei.

A nappali

Szerencsére ezen nem szükséges sokat változtatni: néhány személyes tárgy és fénykép számára remek hely a tévéállvány vitrines szekrénye, a kedvenc könyvek számára van elegendő polc, és a televízió is elfér alattuk. A fiatalok levelükben említették, hogy a nappali éjszaka hálószobaként funkcionálna, így érdemes olyan ágyneműt és ágytakarót beszerezni, ami stílusában és színeiben is passzol a lakáshoz. A nappaliban már el lehet kanyarogni mind ágynemű, mind díszpárna tekintetében a barna különböző árnyalatai felépirosból is nyugodtan válasszanak fényes metálos árnyalatot, de egy fehér alapon mintás díszpárna is tökéletes választás lehet oda.

Albérlet

 

Albérlet

A hálószoba átalakítása

A levélben szó volt róla, hogy a hálószobából a fiatalok egy tanulós szobát szeretnének alkotni, ahová ki-ki elvonulhat a maga dolgával, a maga kis világába. Attól függően, hogy íróasztalnál szeretnek tanulni, vagy inkább kényelmes, puha helyen, a berendezést mindenképp úgy válasszák meg, hogy az stílusában és hangulatában is illjen a lakáshoz. Íróasztalból fehér, vagy világos fát érdemes keresni, színes olvasólámpával, sólámpával esetleg. Az iratrendezésbe is nyugodtan vonják be a lakás színeit, és a puha szőnyeg is legyen bátran narancssárga, piros, vagy ezeket ötvöző mintás!

Dekorációkat és kiegészítőket, képkereteket nyugodtan válasszanak fehérben, a vintage hatású darabok remekül passzolnak majd ebbe a lakásba, és egyfajta fiatalos bájt is kölcsönöznek neki. Maradjanak a világos, élénk, fiatalos színeknél, a lakás pasztellszínei kellően kiemelik majd őket!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
blog comments powered by Disqus