Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Őszi ágyneműtrendek és színek a hálószobában - Stílus és kényelem

2023. 11. 12. 18:59:59 Bóné-Bóza Anikó

Őszi ágyneműtrendek és színek a hálószobában

Az ősz szépségeinek megcsodálása után mindenkinek jól esik bebújni a finom meleg ágyba és élvezni a pihenést. Annak érdekében, hogy még pihentetőbb legyen az ágyban töltött idő, elhoztuk önnek az őszi ágyneműtrendeket és színeket a hálószobában.

Miket tekintünk őszi színeknek?

Mielőtt még konkrét példákkal segítenénk az otthon átrendezését, fontos tisztázni, hogy pontosan mely színeket is tekintjük az ősz ikonikus árnyalatainak. Ha ön is szeret a természetben járni, akkor egészen biztosan lehetősége volt már megcsodálni, hogy milyen mesés, amikor a táj sárgába, vörösbe, rozsdabarnába vált át, miközben a fenyőfák mélyzöld színe tovább tündököl. Az ősz az egyik legszínesebb és legizgalmasabb időszak a túrázók, sőt, most már a lakberendezők körében is. Mivel az évszak színei jelentik a kiindulópontot az ősz témájú lakberendezésben, ezért nem meglepő, hogy kiváló alapot jelenthez az okker sárga, a bordó, a fenyőzöld, de még a mélykék szín is.

Őszi ágyneműtrendek idén

A megszokott őszi trendek mellett, az idei év hoz egy kis újdonságot is, ugyanis az ágyneműkben és hálószobai textíliákban új elemeket jelennek meg. A fém szálas díszítés nem kifejezetten új dolog, azonban az ágyneműkben való megjelenése már annál inkább. Persze nem szabad túlzásba esni, hiszen az elsődleges szempont a kényelem, de nem érdemes kihagyni ezeket a díszítőelemeket. Egy szép aranyszegély egy bordó színű párnán rendkívül kellemes őszi hangulatot teremt.

Amennyiben nem kedveli a fémes elemeket az ágyneműjén, még mindig dönthet úgy, hogy inkább a dekortextilekbe csempészi bele, például díszpárnákra, vagy függőnyökre.

A megszokott őszi falevél mintás, ködös tájképeken túl, az idei őszi trendek a geometrikus mintákkal egészültek ki. Ez nem azt jelenti, hogy a klasszikus témákat el kéne engedni, csupán azt, hogy idén már az ősz színeiben pompázó, geometrikus alakzatot viselő ágyneműk is igazán divatosnak számítanak.

Ízléses őszi dekoráció a hálószobában

Nem csupán az ágynemű, hanem a hálószoba többi eleme is magán viselheti az ősz színeit. Nézzük, melyek ezek!

Függöny

Legyen szó sötétítő függönyről vagy éppen másról, az őszi színek és minták kitűnően mutathatnak a függönyökön. Kifejezetten jó választás ide helyezni őket.

Dekoráció

Az ősz nagyszerű témát ad a dekorációk körében. Sötétzöld gyertya, vagy falevél alaku kis ékszertartó tányér, esetleg őszi koszorú, ezek mind ideális választás lehetnek.

Illatok

Végül, de nem utolsó sorban, nem maradhat ki az otthon illata sem, ami éppen annyira lehet őszies, mint a lakás többi eleme. Számos őszre emlékeztető illat közül választhat a boltokban, amik meghozzák a kellemes érzést otthonában.

Mire érdemes odafigyelni az őszi lakberendezés során?

Mivel az ősz egy rendkívül sokszínű évszak, ezért könnyen túlzó hatást lehet vele elérni. Ügyeljen arra, hogy a dekorálás közben lehetőleg egy vagy két szín különböző árnyalataival dolgozzon. így elkerülhető a vásári hangulat, és valóban az ősz, valamint annak hangulata és színei lesznek a középpontban. Inkább a mély, tónusos árnyalatok közül válasszon, kerülje a túl élénk és rikító színeket, ezek ugyanis nem fognak illeszkedni a képbe.

Most, hogy már ismeri mire is van szükség ahhoz, hogy tökéletes őszi ágyneműt és hálószobát hozzon létre, nincs más dolg érdemes a, mint webshopunkban beszerezni a szükséges dolgokat.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük. 

hálószoba hálószoba v hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba hálószoba színek színek színek szín szín szín szín érdemes zöld zöld zöld kék kék kék szürke szürke fehér fehér világos világos világos pasztell pasztell lila barna barna rózsaszín rózsaszín színekkel színekkel sárga

Kapcsolódó cikkek:

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ősz Tippek - Ötletek Trend