Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Őszi színek a lakberendezésben

2023. 09. 22. 17:00:28 Bóné-Bóza Anikó

Őszi színek a lakberendezésben

Itt az ősz, itt van újra! – tartja a mondás, és milyen jó is ez, hiszen a meleg és élmény dús nyarat, hasonlóan színes és izgalmas ősz követhet. Az őszi színek a lakberendezésben igazán üde színfoltjai lehetnek az otthonának, és most azt is eláruljuk, hogy miként érdemes behozni őket a természetből.

Mit érdemes tudni az őszről?

Az ősz egy rendkívül megosztó évszak. Sokan szeretik, azonban éppen annyian kötik hozzá a kellemetlen nyirkos időt és az elmúlást. Valójában az ősz az egyik legélénkebb és élettel telibb időszak a természetben, amikor minden színpompás látvány kíséretében átalakul. Ha valaki egyszer átélte teljes valóságában ezt a csodát, az egész biztosan a rabjává válik. Olyannyira, hogy sokan szeretnék, ha örökké tartana a pillanat, ezért szívesen otthonukba hozzák az ősz varázslatos árnyalatait. A jó hír, hogy ez egyáltalán nem lehetetlen küldetés, ugyanis a meleg színek kitűnő választásnak bizonyulnak bármely otthonban.

Milyen típusú lakberendezéshez illik?

A legtöbb otthon az ősz színét viseli magán, de erről nagyon sokan egyáltalán nem is tudnak. Nem véletlen, hiszen rendkívül kellemes és megnyugtató érzést keltenek ezek a meleg árnyalatok, így gyakran elkerülik a figyelmet. Számos lakberendezési stílus használja őket, kisebb-nagyobb változtatásokkal. Összességében azonban az őszi színek a lekberendezésben nem köthetők tisztán csupán egyetlen irányzathoz, sokkal inkább az elemek vegyítéséről van szó. Ez azért is jó hír, mert ha ön is szeretné otthonába hozni ezeket az árnyalatokat, nem szükséges az egész lakást újragondolnia, elég csupán néhány változtatás, hogy elérje a kívánt a hatást. Tökéletesen beilleszthető a minimalista, a vintage, a modern, sőt még a klasszikus stílusirányzatba is!

Őszi színek a lakberendezésben

Őszi színek a lakberendezésben

Eláruljuk, hogy miknt érdemes egsensúlyt teremteni az őszies jegyek és a lakás többi eleme között. Először is fontos tisztázni, hogy melyek is azok a színek, amik ide sorolhatók. Ahogy azt korábban is írtuk, ezek a színek meleg hatásúak, vagyis ide tartoznak a barna, a bézs, a homok, a rozsda, a vörös, a mélyzöld, a sárga különféle árnyalatai, különösen az okkersárga. Kevesen tudják, de a kék bizonyos mélységei is ide sorolhatók, mint a sötétkék. Tónusus és intenzív színekről beszélünk, ezért nem szabad megfeledkezni a mértékletességről, más különben zavaros lesz az összkép.

4 hely, ahol jól mutatnak a lakásban ezek a színek

Bemutatunk néhány konkrét példát, ahol nem nyúlhat mellé, ha alkalmazza ezeket a lenyűgöző színeket.

Képkeretek

A képkeretek tökéletes alkalmat jelentenk arra, hogy aktualizálja otthonát az évszaknak megfelelően. Egész nyugodtan lehet vegyíteni az árnyalatokat, amennyiben azok valóban az ősz kategóriájába esnek.

Textíliák

A lakástextíliák rendkívül dominánsak, ami gyakran csak akkor tűnik fel, amikor rácsodálkozik az összképre. A függönyök, az asztali futók mind ideális alapanyagnak számítanak, hogy az ősz színeiben pompázzanak.

Őszi színek a lakberendezésben

Díszpárnák

Természetesen nem maradhatnak a díszpárnák sem, amik a legtöbbször szinte az összes helyiségben megbújnak. Néhány sárga és bordó díszpárna bármely otthont képes egy őszi festői tájjá alakítani.

Kerámiák

Habár a kerámiatárgyak egyre kevesebb otthonban vannak jelen, mégsem hagyhatjuk ki őket a sorból. A kaspók, vázák, dísztányérok vagy éppen bögrék egyaránt lehetnek az otthon csodás őszi díszei.

Nem kérdés, hogy az őszi színeknek helyük van a lakberendezésben. Most már csak egy dolog maradt hátra, hogy beszerezze az ön számára legszebb őszi kellékeket, és élvezze a táj szépségét akár a négy fal között is.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük. 

Forrás: A cikkben AI által generált képeket használtunk.

Kapcsolódó cikkek:

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Ősz