Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Praktikus unikornis ajándékok márpedig léteznek!

2018. 11. 08. 16:10:22 Bóné-Bóza Anikó

Az unikornisok világa nem feltétlenül csak rózsaszín és csillámos – ennél több is rejtőzhet egy unikornisos ajándékban. Egyáltalán miért övezi ekkora imádat az unikornisokat? Mikor és főleg miért lettek ilyen népszerűek? Butaság az egész, vagy léteznek praktikus unikornisos ajándékok is? Ezeknek jártunk most utána.

Bizonyára Ön is találkozott már a fehér színű, szivárvány sörényű egyszarvúval, vagy társával, a rózsaszín szőrű, csillámló sörényű unikornissal. Már bárhol szembejöhetnek: pólókon, zoknikon, de még akár kávéházakban, vagy sminktrendekben is. Manapság, ha fiatal lánynak keres ajándékot, 5-25 éves korig, garantált, hogy nem lőhet mellé valami unikornisossal. Rengeteg termék létezik, és valljuk be, a legtöbbnek semmi értelme – de ne aggódjon, igenis léteznek praktikus unikornis ajándékok is!

Honnan ered az unikornis és miért lett rózsaszín?

Eredetileg ez a mitikus lény fehér szőrű lótesttel és lófejjel rendelkezett, bónuszként őzlábakkal és oroszlánfarokkal volt megáldva. Különleges ismertetőjele a homlokából kiálló, egyetlen csavart szarv volt – innen ered a neve is. Hazájának Indiát vagy Afrikát szokták megnevezni, azonban erről nincsenek pontos információk, mert más népeknél is fel-felbukkant a motívum – Skóciának például ez a nemzeti állata.
Az egyszarvú már az ókori költészetekben is megjelent, majd később a középkorban is gyakori volt az ábrázolása akár szavakkal, akár képileg. 1825-ig valós állatnak hitték, ekkor cáfolta meg létezését George Cuvier. Az unikornis a tisztaság, az ártatlanság jelképe, nem véletlen, hogy a befogása is csak egy szűz (tehát ártatlan, tiszta lelkű) lány segítségével sikerült már az ókori mondák szerint is.

Hogyan lett ebből a fehér, tiszta lelkű állatból mára pasztellszínű csillámpóni? Az ázsiai kultúrának nagy hatása van a mostani generációra, lévén, hogy az internet mindenhol elérhető. A Távol-keleten jelentkezett először ez a pasztellszínekből álló szivárvány, ami a japán kawaii, vagyis extrémcuki figurák egyik legfőbb dizájn eleme. Tőlük ered a vattacukor-rózsaszín, a rengeteg csillámpor, és a mentakék szemek, amik mára az unikornisok elengedhetetlen ismertetőjelei.

Jó ötlet, vagy hülyeség az unikornisos ajándék?

Egy bizonyos kor felett már nem szívesen adunk plüssállatokat, unikornisos csillámtollat, vagy egyszarvús kulcstartót ajándékba, mert jobban szeretjük azokat a meglepetéseket, aminek a megajándékozott valóban hasznát fogja venni. De szerencsére ma már mindent lehet unikornisos kivitelben kapni: gimnazistának, egyetemistának, vagy fiatal, dolgozó nőnek jó ajándék lehet például egy hordozható, unikornis alakú pendrive. Ezt a mindennapi életben is használja az ember lánya, sokszor az iskolában is, hiszen az előadáshoz tartozó dokumentumot, videót el kell vinni az iskolába. Munkahelyen és otthon is egyaránt hasznos.

Szintén jópofa ötlet lehet az unikornis mintás, hordozható termobögre vagy az egyszarvú formájú hátizsák/piperetáska. Számos olyan hasznos és praktikus dolog van már a piacon, amit megtalálhat unikornisos kiadásban is – csak jó helyen kell keresni.

Praktikus unikornisos ajándékok a díszpárna.com kínálatában

Mi sem maradhattunk ki az unikornis-invázióból: webshopunkban talál például egyszarvú mintás, keksz alakú formapárnát azoknak a kicsiknek (és nagyoknak), akik szeretik magukkal cipelni a kedvenc párnájukat mindenhova: a kocsiban, az oviba, a nagyihoz, vagy akár csak egy rögtönzött családi ebédre. Ez a párna elég kicsi ahhoz, hogy beleférjen a táskába, vagy kézben vigye, és mégis kényelmesen álomba szenderedhet rajta a gyerkőc – az unikornisos minta csak hab a tortán.

Számos különböző mintájú ágynemű-garnitúránk is van unikornisos témában, a legkisebb korosztálynak szánt unikornis ovis ágyneműktől egészen a tinikig mindenki megtalálhatja a neki tetsző egyszarvús ágynemű szettet. A cuki, fehér szőrű, szivárvány sörényű unikornis az ágyneműgarnitúrák mellett pihe-puha törölközőkön is megtalálható a kínálatunkban – így biztos lehet abban, hogy nem csak trendi, de praktikus dolgot vásárolt szeretteinek.

Az unikornisok nem feltétlenül csak apró kacatok és mütyürök formájában találhatók meg – ha jó helyen keresi, praktikus unikornis ajándékokra is bukkanhat! Válogasson kínálatunkból bátran, és lepje meg olyan ajándékokkal szeretteit, aminek valóban hasznát veszik!

​Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Karácsony Tippek - Ötletek