Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rusztikus hálószoba ötletek - Varázsoljon hangulatos otthont velünk!

2023. 06. 27. 15:12:00 Bóné-Bóza Anikó

Rusztikus hálószoba

Helló, vidéki báj!

Ki ne kedvelné a vidéken tapasztalható csendet és békét, a friss levegőt és a mindent átölelő harmóniát. A nyersanyagok kifinomult kombinációja és az egyszerű, praktikus ugyanakkor igényes megoldások fúziója ez a stílusirányzat. A vidéki élet számtalan szépséget rejt magában, amit a legtöbben örömmel hoznak be otthonaikba. Segítünk, hogy a rusztikus hálószoba valódi élményt nyújtson, ráadásul mindezt úgy, hogy ne kelljen túl mélyen a pénztárcájába nyúlnia. Elárulunk néhány hasznos tippet, amikkel bámulatos összképet hozhat létre, hogy minden este élvezhesse a vidéki élet hangulatát.

A legjobb rusztikus hálószoba ötletek

Nézzük, mire érdemes figyelni, ha egy ilyen mesebeli, varázslatos helyiségre vágyik.

1. A fából sosem elég!

A rusztikus irányzat egyik alappillére, a természetben is megtalálható fa. Szinte nincs olyan bútor, vagy dekorációs elem, ahol ne jelenhetne meg ez a csodálatos megújuló anyag. A fa egyik nagy előnye, hogy könnyen megmunkálható, csodálatos eszközökké formálható, ráadásul színeiben is igazán különleges opciókat kínál. Természetesen ebbe a stílusirányzatba tökéletesen belefér az is, ha szimplán kezeletlenül hagyva használja fel, de ügyeljen arra, hogy ne legyen balesetveszélyes.

2. Szokatlan színek

Mivel ez az irányzat közel áll a természethez, sokan nem mernek elvonatkoztatni a föld színeitől. Pedig igazán jól mutat egy babakék, vagy épp halványrózsaszín képkeret a falon, esetleg egy tojássárga komód. Természetesen ez is csak akkor igaz, ha fából készült az adott bútor vagy dekorációs elem.

Rusztikus stílus

Rusztikus stílus

3. Más anyagok is megengedettek

A fa alapanyag dominanciája nem azt jelenti, hogy ne hozhatna be más anyagokat is hálószoba falai közé. Érdemes aszerint megválogatni a kiegészítőket, hogy azok a sajátkezűleg mennyire előállíthatók. Egy kerámia alapú éjjeli lámpa sokkal stílusosabban mutat majd, mint egy fémszárú. Egy szőtt ágytakaró vagy szőnyeg teljesen más hangulatot kölcsönöz, mint egy ipari készítésű darab. Ezek csupán apróságok, de pont ettől lesz a végeredmény igazán magával ragadó.

4. Csipke, csipke, csipke

Sajnos manapság a csipke korántsem olyan hírnévnek örvend, mint ami megilletné. Sokan idejétmúltnak gondolják, úgy érzik semmi helyük a modernebb felszereltségű helyiségekben. Ez pedig egyáltalán nem igaz. A csipke önmagában hordozza az emberi kézügyesség minden lenyomatát, ami tökéletes illik majd a rusztikus hálószoba képébe. Megjelenhet díszpárnán, takarón, vagy akár a falon is, mint dekorációs elem.

5. Jöjjenek a virágminták!

A természet egyik legszebb csodái a gyönyörűen tündöklő virágok. Kár lenne kihagyni őket, amikor egy csodálatos rusztikus hálószobát készül berendezni. Amilyen stílusos tud lenni ez a minta, olyan könnyen ellentétes érzéseket is kiválthat, amennyiben túl sokszor vagy túlzottan vegyes formában alkalmazza őket. Bőven elég egy utalás, hasonló színárnyalatban a lámpabúrán, a drapérián vagy más lakástextilen. Itt is ugyanaz érvényes, mint bárhol máshol: a kevesebb néha több.

Rusztikus stílus

5+1. Hozza be a természet illatát!

Ne csupán a szemére, hanem a többé érzékszervére is hasson! Az anyagok melegek és puhák legyenek és ne feledkezzen meg az illatokról sem. A nyers fa, a csörgedező patak, vagy éppen a frissen szedett virágok illata ma már könnyedén behozható az otthonába. Válaszon egy kellemes illatú párologtatót és merüljön el a rusztikus hálószobája pihentető hangulatában.

Szerezze be a legjobb termékeket a hálószobájába, nézzen körül webshopunk széles választékában!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük. 

rusztikus stílusú rusztikus stílusú

Kapcsolódó cikkek:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek