Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szoba dekorációs ötletek

2021. 04. 14. 16:08:08 Bóné-Bóza Anikó

Nappali tavaszi virágokkal és díszpárnákkal

Most, hogy még mindig be vagyunk zárva otthonainkba, megnövekedett az igény, hogy ezt minél kellemesebb környezetben tehessük. Szoba dekorációs ötleteink között biztos talál olyat, amivel hangulatosabbá teheti a helyiségeket!

A jelenlegi járványhelyzet, valamint a szigorítások, bezárások megkövetelik, hogy a korábban megszokottnál több időt töltsünk otthonainkban. A gyermekek számára osztályterem lett a nappali, a szülőknek tárgyalóterem a konyha, vagy éppen a hálószoba. Akarva-akaratlanul is beleunhatunk ebbe a monotonitásba – dekorálja ki Ön is otthonát, csempésszen egy kis változatosságot a mindennapokba!

Színes emlékek

Bizonyára mindenkinek hiányoznak a nagy kirándulások, a családi nyaralások, a tengerek, tavak morajlása. Elevenítse fel a csodás emlékeket! Nyomtassa ki nyaralós, kirándulós képeit, és helyezze el őket a lakás különböző pontjain. A megfelelő, színes képkeretekkel a szép emlékekből remek dekorációs elem válhat otthonában, továbbá motivációként szolgálhatnak a mindennapok során is.

Kézműves alkotások

A sok munka és tanulás mellett fontos, hogy találjunk valamit, ami feltölt energiával, amiben el tudunk merülni, ami kikapcsol. Most, hogy jóval többet vagyunk a négy fal között, jut időnk régi hobbijainkra, esetleg újakat tanulni. A horgolás, kötés, varrás, de újabban a fonalművészet, valamint a makramé is olyan tevékenység, amely a kikapcsolódáson túl az otthonunk aktív részét is képezheti dekoráció formájában. Makraméból készülhet például faliszőnyeg, cicabútor, lámpabúra, álomfogó, párnahuzat, de még növénytartó is!

Apró kiegészítők

Sokszor csupán egy apró változtatásra van szükség ahhoz, hogy hálószobánk meghittebb hangulatot árasszon. Alakítson ki egy kisebb meditációs övezetet színes, illatos gyertyák segítségével, amelyek amellett, hogy átváltoztatják hálószobáját, a pihentető alvásban is nagy segítségére lehetnek. A fürdőszobában is érdemes ezt kipróbálni! A hangulat további fokozásához érdemes beszerezni néhány meleg fényű LED fénysort is az ágy fejtámlájára, esetleg az ablakpárkányra.

Elegáns nappali szoba apró dekorációkkal és díszpárnákkal

Vidám kuckók

Most, hogy még az időjárás is vissza-visszatér a télihez, még fontosabb, hogy megőrizzük a jókedvet és a motiváltságot – akkor is, ha közben szívesen bevackolnánk magunkat a kanapéra, fotelbe vagy függőszékbe.

Mivel is lehetne jobban feldobni az otthont, mint néhány új, puha, színes és változatos díszpárnával? Alakítson ki kényelmes sarkokat, pihenőhelyeket otthonában, ahová bárki elvonulhat, ha feltöltődésre, nyugalomra van szüksége! Válasszon bátran élénk, tavaszi színeket, mint a halvány vagy élénklila, a narancs, vagy akár ezek kombinációja. A feltűnő minták, mint a pöttyös, csíkos vagy virágos szintén remekül feldobják a hangulatot a nappaliban és a hálószobában egyaránt.

Vidám szoba színes díszpárnákkal

Egy csipetnyi tavasz

Ha van kedve és ideje, egy minimális festéssel is új energiát kölcsönözhet otthonának. Nem szükséges az egész falfelületet lekenni, elegendő csupán egy tetszőleges szögben lemaszkolt szegletet színesre festeni. A bézs falakat kiválóan erősíti a narancs, vagy lila, míg a barnás vagy szürkés árnyalatok mellé a zöld, vagy a krémszín, esetleg a babarózsaszín passzol igazán. Vigyen egy kis életerőt a mindennapokba néhány egyszerű ecsetvonással!

Amennyiben Ön is kedvet kapott a szoba dekorálásához, keresse fel webshopunkat, ahol a vidám színű díszpárnáktól az úszógyertyákon át számos lakásdekorációs elemet megrendelhet egy helyről!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.