Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szokatlan ünnepi dekorációs ötletek, amivel különlegessé teheti a telet

2023. 11. 24. 17:13:47 Bóné-Bóza Anikó

Karácsonyi dekoráció

Örülne, ha az idei őszi és téli dekoráció a megszokottól kicsit eltérőbb lenne? Akkor megosztunk önnel néhány szokatlan ünnepi dekorációs ötletet, amivel különlegessé teheti az idei telet.

Mit tekintünk klasszikus őszi téli dekorációnak?

A hideg időjárással számos szép ünnepet is köszönthetünk az életünkben. Ilyen a Mindenszentek, az adventi időszak, amibe beletartozik a Mikulás és a Karácsony is. Békés, csendes ünnepek ezek, mégis a velük kapcsolatos dekorációk egészen látványosak, sőt akár sokszor hangosak is lehetnek. Gondoljon csak a jászolra, vagy a csengettyűs dekorációkra. A fagyöngy, a virgács, a hóspray, a fényfüzérek, díszgömbök és színes falevelek mind egytől egyig a tipikus őszi-téli lakberendezés részét képezik. De mi a helyzet akkor, ha ön egyszerre vágyik a klasszikus ünnepi hangulatra, ezt azonban szokatlan díszítő elemekkel képzeli el? Ebben a cikkben eláruljuk miként valósíthatja meg.

3 szokatlan ünnepi dekorációs ötlet

Nem hétköznapinak nevezhető minden olyan ötlet, ami biztosan nem jön önnel szembe minden egyes sarkon. Ezek közül mi most összegyűjtöttük a legérdekesebbeket.

Semmi sem az aminek látszik

Ön is kedveli azokat a megoldásokat, amikor valami a rendeltetésétől eltérően használható? A meglepő dekorációs ötletek pont ilyenek. Készíthet akár koszorút régi színes zoknikből vagy más ruhadarabokból, de a boros poharat is használhatja másra az iváson kívül. Dobjon néhány őszi vagy karácsonyi potpurit bele, töltse fel néhány csillogós kiegészítővel, majd a tetejére helyezzen egy mécsest. A végeredmény lenyűgöző és elegáns lesz.

     

Bolondos dekoráció

A humor az egyik legjobb eszköz, ami átsegíthet egy-egy nehéz hétköznapon. A vidámhangulatú dekorációk olyanok lesznek otthonában, mint egy jóminőségű festék, amivel vidámságot csempészhet élete vásznára. Alsónadrágos Mikulásos dekoráció, esetleg bolond arcot formáló dísztökök? Bármelyiket is választja, ezek egészen biztosan jókedvre derítik majd.

          

Nyári dekoráció télen

Talán első hallásra furcsa lehet, de a nyári dekorációs kellékek is éppen úgy felhasználhatók télen. Hogy miként? Gondolt már arra, hogy kagylókkal díszítse a fenyőfát? Vagy, hogy a tengerészhálóból fényfüzért készítsen? Bátran asszociáljon és ne csak az évszaknak megfelelően használja az egyes díszítőelemeket.

Miért jók a szokatlan ünnepi dekorációk?

A nem hétköznapi dolgok egyszerűen vonzák a tekinteteket. Ha nem szokványos díszítést alkalmaz, egészen biztosan kap néhány elismerő pillantást. Arról nem is beszélve, hogy egy igazán inspiráló környezetet alakíthat ki otthon, ahol kellemesen pihenhet vagy éppen feltöltődhet. A szokatlan ünnepi dekorációk segítenek megtörni a hétköznapok monotonitását és szürke hangulatát. Erre különösen szükség van a télre jellemző rövid nappalok idején.

          

Hogyan ne legyne túlzó a végeredmény?

Habár ennek a dekorációs ötletnek a lényege a megszokottól való eltérés, mégsem szabad megfeledkezni az ésszerűség határairól. Ahogy bármi másra is elmondható, a siker titka a mértékletesség. Nem érdemes mindent felhalmozni, csak azért mert szokatlan. Válassza ki, hogy humoros, megdöbbentő, esetleg modern dekorációra vágyik, és válogassa össze aszerint a kiegészítőket. A végeredmény összességében így sokkal hatásosabb lesz.

Amennyiben szüksége lenne néhány vidám és tematikus díszpárnára a szokatlan ünnepi dekorációjához, érdemes végig böngésznie webshopunkat, ahol széles választék várja a nap 24 órájában.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük. 

karácsonyfa ötlet karácsonyfa ötlet karácsonyi dekorációhoz karácsonyi dekorációt karácsonyi klasszikus karácsonyi karácsonyfa karácsonyfa karácsonyfa karácsonyfa arany arany arany koszorú 

Kapcsolódó cikkek: