Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szuperhősök akcióban: a szuper ágyneműk

2017. 02. 23. 15:09:52 Bóné-Bóza Anikó

Felnőttként bizonyára Ön is tudja, hogy egy szép és ízléses ágyneműhuzat a háló éke lehet, amibe öröm belefeküdni, és öröm beágyazni. De mi a helyzet a gyerekszobával? Hogyan vegyük rá gyermekeinket, hogy rendben tartsák az ágyukat? Mai cikkünkben mesélünk egy kicsit a gyerekek motivációiról:)

Szuperhősök akcióban - a hálószobában!

Tarka vagy, egyszínű? Szatén, vagy pamut? Mindenkinek meg van a kedvence, ha ágyneműhuzatról van szó, mi felnőttek is jobban szeretünk egy-egy adott típust. A gyerekekkel sincs ez másképp.  Ám ők a felnőttektől eltérő szempontok alapján választanak, amit érdemes figyelembe venni, mert egy jó választásnak nem csak esztétikai előnyei lehetnek!   

A kicsik természetükből fakadóan nagyon nyitottak és kíváncsiak. A legtöbb információjukat a világról a játékon és meséken keresztül szerzik meg, így különösen fontos, hogy ezek mindig biztosítva legyenek számukra. Minden gyermeknek van egy kedvenc mesebeli karaktere, akinek szokásait, jellemvonásait örömmel húzza magára. Amikor ezekbe a szerepekbe bújnak, egészen új oldala mutatkozik meg a kis személyiségüknek, így nem ritka, hogy olyan dolgokat is hajlandóak megtenni, amikre korábban rögtön nemmel válaszoltak volna. A fantázia nagyon sokáig meghatározza a döntéseiket, félelmeiket, de még a véleményüket is.

Lehet, hogy minket már az őrületbe kerget Thomas a gőzmozdony, a Pókember, vagy a hercegnők, de gyermekeink életében ők fontos főszereplők – és ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül.

De mi köze ennek az ágyneműhuzathoz és a rendhez?   

Űzzük ki a szörnyecskéket a szobából!

Habár az élénk képzelőerő rengeteg területen támogatja a gyerekek fejlődését, néha azonban ugyanannyi nehézséget is okoz ez számukra. Ilyen például az esti alvás: fantázia sokszor inkább hátráltatja a nyugodt pihenést, nem pedig elősegíti azt. Ismerős a szobában megbúvó szörny története? Vagy esetleg a több órás ágyba bújtatás nehéz esete? Még mindig a szülők ágyába kucorodik be esténként a gyerkőc, ha fél? Minden bizonnyal nincs olyan szülő, aki, ne küzdene legalább az egyik problémával a fentiek közül. A legtöbben kipróbálunk mindent, amit a gyereknevelési tanácsadók leírtak: pedig néha egy egyszerű, és rendhagyó megoldás segíthet a probléma leküzdésében.   

Elsőre talán meglepő lehet, de egy jól megválasztott ágynemű segíthet abban, hogy a gyerkőc boldogan aludjon el – a saját ágyában!

Hitte volna, hogy akár a sötéttől való félelem legyőzésében is segíthet egy szuperhősös ágyneműhuzat? A háttérben egy egészen egyszerű pszichológiai magyarázat van: a gyerekek az önbizalmukat és bátorságukat különböző külső megerősítések és összehasonlítások segítségével építik fel. Ez lehet egy szülői elismerés, de akár egy kedvelt mese karaktere is. A webshopunkban számtalan, mesehőst ábrázoló ágyneműhuzat található, így minden gyermek megtalálja a saját maga szuperhősét. Segítségükkel az esti sötétben sem lesznek egyedül, és az imádott szuperhősük bátorságával felvértezve vágnak neki az éjszakának. Ezzel a módszerrel hamar az előnyükre fordíthatja a fantáziájuk erejét, és kihasználhatja, hogy náluk még összemosóik a fikció és a valóság. A gyermekek ilyenkor valóban úgy érzik, az ágyneművel belebújhatnak a szuperhős bőrébe, legyőzhetetlenné válnak.

Gyermekhuzatainkkal azonban nem csak a sötétséget győzhetik le, hanem az éjszakába nyúló, nehéz fektetéseket is. Ha meglepi gyermekét egy, a kedvenc meséjét ábrázoló darabbal, meglátja, hogy boldogan fog bebújni a saját ágyába esténként.    

Az ágynemű szerepe a kamaszoknál

A pubertás időszakában a fiatalok a lehető legtöbb úton-módon próbálnak kitörni a szabályok alól. Rendrakás a szobában? “Jó az úgy!” - hallhatjuk gyakran. Megértjük, ha már kimerült az örökös csatázásban, és jó hírünk van: erre a probléma is megoldást tudunk nyújtani. Habár a tinik már korántsem motiválhatóak mesék által, mégis, nagy valószínűséggel nem kell majd nagy nyomozásba kezdenünk, hogy megtudjuk, mi az a sport, film, vagy ki az az előadó, aki, vagy ami érdekli gyermekünket. A sok falra ragasztott poszter is segítségünkre lehet:)
Ezután pedig nincs más dolgunk, mint kiválasztani  a webshopból a neki legkedvesebb mintájú darabot.
   

A tinédzserek akár napokat, heteket tölthetnek azzal, ami foglalkoztatja őket. Ilyenkor hajlamosak minden olyan dolgot elhanyagolni, ami őket nem érdekli – mint például a rendrakás. Egy kedves vásárlónk a bizonyítéka annak, hogy akár még rendre is szoktathatja a kamasz gyermekét egy igazán hozzá passzoló ágyneműhuzat. Ha kapcsolódik az imádott témához, máris nagyobb motivációt jelent arra, hogy reggel beágyazzon, elrendezze az ágyat, hiszen csak így látható teljes egészében a minta. Nem állítjuk, hogy ez tökéletesen működő, minden kamasznál alkalmazható csodafegyver, de van, akinél már bevált:)      

Nem kell tehát rögtön nagy pszichológusok könyvéhez nyúlni, vagy bepánikolni, ha a gyereknevelés során már hosszú ideje próbálnak megbirkózni egy problémával. Csak egy kis leleményességre és a diszparna.com-ra van szüksége, hogy megtalálja a kulcsot, aminek segítségével legyűrheti a bosszúságokat.

Nézzen körül honlapunkon, mert a széles választékunkban egészen biztosan megtalálja az Ön gyermekének kedvencét is!

Bájos fotó egy kisfiúról, rá álmában a Mancs őrjárat vigyáz!  heart Ezúton is köszönjük a képet.

Most őszintén........        Ön szerint talál még valahol ilyen eszméletlen jó ágyneműket?  wink 

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend