Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kiknek ajánlott a szürke türkiz nappali?

2023. 03. 27. 16:33:20 Bóné-Bóza Anikó

Szürke és türkiz nappali

Fotó: www.thediymommy.com 

Sokan tartózkodnak az erőteljes színektől az otthonaikban, pedig egy jól megválasztott színkombinációval sokat javíthat a lakás hangulatán. A szürke-türkiz nappali nagyszerű választás, de nézzük, hogy pontosan kiknek is ajánlott!

Miről árulkodik ez a két szín?

A szürke egy csodás homogén árnyalat, ami nagyszerűen harmonizál a legtöbb színnel. A fehérhez hasonlóan, a sokoldalúságot és változatosságot jelképezi, így tökéletes kiindulási alap lehet a lakberendezés során. A szürke semleges hatását erősíti a türkiz, amely lehet akár intenzív vagy éppen fakó is, attól függően, hogy milyen hatást szeretne elérni. A türkiz szín egy igazán impozáns árnyalat, amellyel megtörheti a szoba egyhangúságát egy kis játékosságot behozva a térbe. A kérdés már csak az, hogy kiknek ajánlott ez a színkombináció és milyen otthonokba érdemes bevinni.

Milyen személyiséghez passzol?

Természetesen bárki készíthet ilyen színű nappalit, de a végeredmény akkor lesz igazán magával ragadó, ha az önazonos lesz a lakás tulajdonosával. Nézzük, milyen karakterről árulkodik ez a színválasztás!

1. Játékos

Mivel a türkiz egy vidám, barátságos szín, így üzenetét tekintve is játékosságot sugall. Kifejezetten ajánlott olyan emberek számára, akik örökvidámak és bármikor kaphatók egy kis nevetésre.

2. Kifinomult ízlésűek

Mivel egy érdekes és egyáltalán nem gyakori színkombinációról beszélünk, ezért jó választás lehet azok számára, akik kedvelik a tiszta és kifinomult stílust. A két szín ötvözete tökéletes egyensúlyt teremt a szobában, anélkül, hogy hivalkodó lenne.

3. Kreatív személyek

A szürke letisztultsága és a türkiz dinamikus megjelenése igazán inspiráló közeget hoz létre. Kifejezetten ajánljuk azok számára, akik szeretnének maguk köré egy inspiráló teret.

Milyen stílusú lakásba ajánlott a szürke türkiz nappali?

Mint bármilyen lakberendezési stílus esetében, úgy ennél a két színnél is fontos, hogy úgy egészítse ki vele otthonát, hogy az illeszkedjen a lakás többi stíluseleméhez. Éppen ezért, bizonyos stílusokhoz egyáltalán nem illik, míg más lakberendezési irányokba tökéletes beilleszkedik. Nézzük, melyikről mit érdemes tudni!

Modern otthon

A modern otthonokra jellemzőek a szokatlanabb párosítások, valamint a letisztult megjelenés egyaránt. Mivel egy egészen tág stílusról van szó, ezért a modern otthonokba tökéletes beilleszthető ez a színkombinációjú nappali.

Vintage stílus

A vintage stílus elsődleges ismertetője a régies megjelenés. Mivel ez a két szín kissé pezsgő megjelenést kölcsönözhet, nem könnyű elképzelni, miként lehetne beilleszteni. A szürke szín például megjelenhez a fabútorokon, míg a türkíz a virágcserepeken, drapériákon, díszpárnákon is visszaköszönhet. Végeredményben egy igazán különleges és régies megjelenést alkothat.

Loft stílus

A loft lényege a naturalitás, azon belül pedig az alkotó elemek láthatósága. Nem ritkák az ilyen stílusú otthonokban a nyers betonoszlopok és téglafalak, a kezeletlen fémek jelenléte. Mivel egy igazán sokoldalú stílusjegyről van szó, ezért a szürke és a türkiz szín is tökéletes beleillik a képbe.

Glamour stílus

Ha valamelyik lakberendezési stílus szereti a színeket, az akkor a glamour. A fényűzést és nőiességet szimbolizáló stílus igazán jól harmonizál ezzel a két színnel, így bátran alkalmazhatja!

Barokk stílus

Nos, talán a barokk stílus az egyetlen, ahova nem férkőzhet be a türkiz és szürke szín. Erre a lakberendezési irányzatra ugyanis a meleg árnyalatok jellemzőek, mind a fa színében, mind pedig a többi berendezési tárgy esetében. A régies formák és erőteljesen díszített kiegészítőkhöz egyszerűen nem illik ez a színkombináció.

Válogasson a csodás szürke és türkiz kiegészítők közül webshopunkban, ahol az inspirációk mellett, különleges díszpárnákat is megtalál!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

Kapcsolódó cikkek:

szürke szürke nappali nappali nappali nappali színek színek színek bútorok bútorok konyha konyha konyha konyha konyha színű bútor bútor bútor konyhabútor konyhabútor konyhabútor konyhabútor konyhabútor további további gyorsan google google kanapé kanapé kanapé színt természetes természetes lakberendezés lakberendezés fal fal egyedi design design előtt számos hatalmas

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend