Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan alakítsuk tavaszi hangulatúvá a lakást egyszerűen?

2018. 03. 08. 16:40:06 Bóné-Bóza Anikó

Szereti a tavaszt, a napsütést, a madárcsicsergést, a zöldellő virágokat? Jókedvre deríti a színes virágok látványa, és a levegőben terjedő tavasz-illat? Varázsolja be ezt az érzést az otthonába, és ossza meg a vendégeivel is! Megmutatjuk, hogyan alakítsa tavaszi hangulatúvá a lakást – egyszerűen!

A hosszú, hideg és nyirkos téli hónapok után felüdülés az ember szívének az a néhány meleg napsugár, ami a tavasz közeledtét jelzi. Az ilyen napfényes reggeleken örömmel hallgatjuk a madarak énekét, és könnyű szívvel vágunk bele egy nehezebb napba is, tudván, hogy végre jön már a jó idő. Ne tegyük a jókedvünket az időjárástól függővé – vigyük be otthonunkba a tavaszt, és vele együtt minden jóleső érzést! Megmutatjuk, hogyan.

 

Alapos nagytakarítás

Minden háziasszonyban ott él az ösztön, hogy a tavasz beköszöntével elvégezze a tavaszi nagytakarítást. Ennek a hagyománynak azonban van néhány logikus magyarázata is, nem csak az, hogy anyáink ezt nevelték belénk. A téli hónapok alatt rengeteg por rakódik le az otthonokban, hiszen télen senki sem szeret naphosszat szellőztetni a hidegek miatt. Ezt a pormennyiséget száműzhetjük a tavaszi nagytakarítás alkalmával, ahol kirázhatunk alaposan minden szőnyeget és kiporolhatunk minden kárpitot. A nagymosást is érdemes megtartani, a hideg hónapok alatt ugyanis számtalan vírusos és bakteriális fertőzés uralta a testünket, ezeket pedig nem szeretnénk hamar viszontlátni, ugye? Az ágyneműk átmosása azért is jó, mert a télire felfűtött lakásban alvás közben számos kórokozó illetve elhalt hámréteg kerül a huzatokra, az izzadtság pedig beleivódik a meleg takarókba.

Vigyük haza a tavaszi színeket!

Érthető, ha valaki nem szeretné minden tavasszal üde fűzöldre vagy napsárgára festeni a nappalit vagy a hálószobát. Tény viszont, hogy ezek a színek, valamint a narancs, a piros, a lila, az égkék és a fehér mind-mind tavaszias hangulatot árasztanak. Ha a falak színét nem is, kedvenc képeink keretét lecserélhetjük ezen színek valamelyikére, illetve ágyneműt, díszpárnát, terítőt, vagy függönyt is érdemes beszerezni eme élénk színek valamelyikéből.

 

Nem kell mindig nagy (és drága) dolgokra gondolni: egyszerű dolgok, mint például a tavaszi ajtódísz is sokat nyom a latban. Legyen az minimalista, vintage vagy épp naturalista virágkoszorú, virágfüzér vagy táblácska, a lényeg, hogy ha ránézünk, szaladjon mosolyra a szánk.

 

 

 

 

Egy csokor friss, tavaszi virág jól mutat az étkezőasztalon, főleg, ha szép, színes vagy épp üveg vázánk van hozzá. A virág már csak azért is jó egy otthonban, mert rászokunk, hogy ne takarjuk el előle a fényt, ne húzzuk be a függönyöket, így egész nap természetes fények ragyogják be az enteriőrt. Ne féljünk színes, nyuszis vagy csibés asztaldíszt választani, amihez vehetünk élénk színben pompázó székpárna-szettet, vagy egy új, tavaszi étkészletet!

 

 

 

Bármi lehet tavaszi, amitől boldogság tölt el, ami színes végre a tél egyhangúsága után. Maradjunk azonban ízlésesek: a cél nem az, hogy vidámvásárt csináljunk az otthonunkból, hanem egy kis tavaszt csempésszünk bele a színek, és az általuk sugárzott hangulatok által. Bánjunk hát mértékkel a harsány színek számával és mennyiségével!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tavasz Tippek - Ötletek