Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tavaszi színek a lakberendezésben

2023. 04. 11. 18:29:25 Bóné-Bóza Anikó

Tavaszi színek a lakberendezésben

Sokan szeretik, mégis ugyanannyian tanácstalanok, hogy miként díszítsék otthonaikat a tavaszi színekkel. A feladat első hallásra egyszerűnek tűnhet, pedig könnyen gyerekes hangulatot kelthet, ha nem ismeri miként hozhatja be otthonába ezeket a varázslatos árnyalatokat. Cikkünkben segítünk önnek!

Miért olyan kedveltek a tavaszi színek a lakberendezésben?

Az évszakok váltakozása folyamatos változást hoz az életbe, ami megannyi szépséget jelent. A szürke és fagyos tél után, különösen vágyhat az első tavaszi napsugarakra és a vidám színekre, amelyek kellemessé teszik a napját. Az otthona berendezése során lehetősége van eldönteni, hogy milyen hangulatot szeretne teremteni a falakon belül, így akár évszaktól függetlenül, bármikor felvirágoztatja a szobákat. A tavaszi színek ebben lesznek segítségére, amelyek amilyen ragyogóak, olyan könnyen akár nem kívánt hatást érhetnek el, de csak abban az esetben, ha nem tudja miként használja fel őket. Segítünk, hogy a tavasz színei felvirágoztassák otthonát!

 

Melyek a legszebb tavaszi színek?

Nem könnyű választani a megannyi gyönyörű szín közül, amelyek jellemzőek a tavaszra. A kevesebb néha több és a tavaszi színek esetében is igaz, különösen ha lakberendezésről van szó! A sárga önmagában is egy rendkívül vidám szín, így természetesen nem maradhat ki, ha életre szeretné kelteni a tavaszt a falakon belül is. Nem mindegy azonban, hogy melyik árnyalatát választja, ugyanis az okkersárga inkább őszies hangulatú, míg a pasztell változata vagy a napsárga különösen találó lehet. Nem maradhat ki a sorból természetesen a levendulalila sem, ami tökéletesen tükrözi a tavaszi virágzást. A babakék és a halványrózsaszín is ideális a tavaszi lakberendezéshez, de nem kell tartani a zöld halovány árnyalataitól sem. A legfontosabb szabály, hogy ne akarjon túl sok színt behozni egyetlen szobába. A lila és árnyalatai tökéletesen mutatnak például a sárgával, vagy a rózsaszínnel, míg a zöld akár a kék és a pirosas színekkel is üdítően hat.

Tavaszi színek a lakberendezésben

Hol jelenjenek meg ezek a színek?

Míg az őszre és a télre egyetlen szín erőteljes dominanciája a jellemző, a tavasz színei sokkal változatosabbak lehetnek. Nem kell megijedni attól, hogy a kanapé halványlila színt kapjon, amit rózsaszín díszpárnával egészít ki. De a színek visszaköszönhetnek a sötétítőfüggöny anyagán, az asztal terítőjén vagy akár az ágyneműhuzaton is. Csupán arra kell ügyelnie, hogy ha egy nagyobb egybefüggő felületre tervez velük, akkor érdemes a környezetébe semlegesebb színeket helyezni. Ez azért is fontos, mert az otthon a pihenés és feltöltődés helyszíne, amibe könnyen belezavarhat a túl sok szín. Nem csupán a drapériákon, de akár a dekorációs kellékeken is megjelenhet a tavasz. Egy szép díszítésű, tavaszi színű váza igazán jó választás lehet a kisasztalra, de nem maradhatnak le a kellemesen színes képkeretek sem! A növények – legyen szó virágot hozóról vagy örökzöldről – a tavasz igazi hírhozói. Éppen ezért, mért hagyná ki a tavaszi lakberendezésből őket. Válogasson bátran a csodás színekből és kombinálja őket tudatosan.

Tavaszi színek a lakberendezésben

Mennyi ideig jelenjenek meg a tavaszi színek?

A gyönyörű idő beköszöntével sokan kedvet kapnak a tavaszi dekorációhoz, ami akár egészen az ősz kezdetéig kitarthat. Egyértelmű szabály nincs arra nézve, hogy a tavaszi színek meddig maradhatnak kint vagy, hogy mikortól szabad őket előkapni. A dekoráció lényege, hogy otthonát kellemessé varázsolja. Döntsön úgy a dekoráció elhelyezéséről, ahogy önnek tetszik, ha pedig ehhez kíváló minőségű és gyönyörű színekben tündöklő textíliákat és díszpárnát keres, akkor nem kell tovább kutatnia. Webshopunkban mindent megtalál, ami segít a tavaszi színeket otthonába vinni.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

Kapcsolódó cikkek:

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tavasz Tippek - Ötletek Trend