Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mitől lesz hívogató a téli lakásdekoráció?

2022. 01. 02. 19:00:00 Bóné-Bóza Anikó

Téli lakásdekoráció, díszpárna, takaró

Aki azt mondja, hogy neki nincs szüksége téli lakásdekorációra, az valószínűleg sosem készített még ilyet otthonába. Hogy miért gondoljuk ezt? Azért, mert a hideg hónapokban rendkívül sokat ad a lakásokba csempészett melegség, és ikonikus díszek. Cikkünkben eláruljuk, hogy mitől lesz az idei téli lakásdekoráció igazán dermesztően csodálatos!

Miben más a téli lakásdekoráció?

Sokak számára a hideg hónapokra készült lakásdekoráció csupán a karácsonyi díszeket foglalja magába, pedig a téli dekor lényege az otthon melege, és a fagyos csodák kihangsúlyozása. A karácsonyi díszekkel ellentétben, ebben az esetben nem csupán gömbök és girlandok kerülhetnek főszerepbe. Sokkal szélesebb a repertoár, így egészen különleges dekorációkat hozhat létre. Jöhet a szánkó, a műhó, vagy a naturális díszek; bármi, ami kellemesebbé és meghittebbé teszi otthonát!

Miért van rá szükség?

Valószínűleg sok olvasónk emlékszik még arra, milyen jók voltak azok a telek, ahol szánkón suhanhattunk le a domboldalon, és heves hócsatákba bonyolódtunk. Imádtuk a befagyott tavak korcsolyapályáit, míg szüleink nagy valószínűséggel minden reggel ellapátolták a havat a kocsifelhajtóról és a járdáról. Ezek a csodálatos téli hónapok sokunk számára jelentették a fagyos paradicsomot.

Sajnos mostanra a hónál sokkal jellemzőbbek lettek a szélsőséges időjárási viszonyok, az extrém hideg, vagy éppen szokatlanul is meleg napok, így nem véletlen, hogy a tél varázsa kissé megkopott. Habár időnként lehull egy kis hó, az igazi varázslat csak ritkán születik meg. De nem akkor, ha téli lakásdekorációt készít, ami visszahozhatja a régen látott havazások örömét, és növeli az otthon melegét. Mikor máskor lenne jobb alkalom erre, mint télen, amikor amúgy is sokkal több időt töltünk otthon, és hamarabb sötétedik kint is, ami a hangulatunkra is rányomhatja a bélyegét?!

A csodálatos téli lakásdekoráció titka – mit tegyen és mit ne tegyen

Mit szólna, ha azt mondanám, idén mesés táli álomvilágot varázsolhat otthonából? Megosztunk Önnel néhány tippet, amik segítenek megálmodni az Ön csodálatos téli lakásdekorációját, de a tavaszi eltávolításkor sem kell, hogy főjön miatta a feje.

A műhó jó ötlet, de nem mindegy, hogy hol

A téli dekorációk egyik alapkelléke a műhó, amit nagyon sokan imádnak használni. Nem véletlen, hiszen igazi térbeli mintát hozhat létre, ami kifejezetten jól néz ki üvegfelületeken. Nem ajánlott viszont kárpitra, vagy szövetre fújni, mert roncsolhatja az anyagot, illetve eltávolításnál figyelni kell, hogy ne dörzsölő felületű szivaccsal történjen.

Melegséget hozó gyertyák

A legtöbbször a téli időszakban kerülnek elő a gyertyák, hiszen lángjuk puha melegséget hoznak a szobákba. Ne feledkezzen meg róla, hogy semmi ne legyen a közelükben, ami akár egy pillanat alatt felgyulladhat. Dohányzóasztalon, étkezőasztalon, vagy komódon gyönyörűen mutatnak, de semmiképpen se hagyja őrizetlenül a lángot.

Egyedi készítésű téli dekorok

Ha tél, akkor szánkó és sok-sok hó – ezek a motívumok semmiképpen nem maradhatnak ki a téli lakásdekorációból sem. Készíthet saját kezűleg, vagy vásárolhat is, a lényeg, hogy találja meg számukra a legtökéletesebb helyet. Az előszobákban, a nappalik polcaira akasztva, ablakokba rakva gyönyörű kiegészítőkké válhatnak.

Téli lakásdekoráció a szobában

Téli párnák és takarók

Karácsonyi mintás párnák a kandalló előtt

Hóember minden mennyiségben!

Akkor is lehet saját hóembere, ha éppen nincs hó. Számtalan kreatív módon behozhatja otthonába az udvarokat őrző hóemberek jó hangulatát. Készítheti műanyagpoharakból, pompomból, vattagömböcskékből, vagy bármilyen más módon, ez a hóember egészen biztosan nem olvad el még a melegebb napokon sem!

A puha pokrócok, párnák nem csak a szemnek esnek jól

A tél a bekuckózás időszaka, nincs is kellemesebb, mint a párunkkal, vagy a gyerkőcökkel összebújni a pléd alatt, és forró csokit kortyolgatni az esti film közben. A lakástextilek, a pihe-puha párnák és takarók nem csak dekorációs elemek, hanem nagyban növelik a komfortérzetet is. Itt talál olyan, téli motívumokkal ellátott darabokat, amik a dekorációban is fontos szerepet kaphatnak!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

dekoráció dekoráció ünnepi ünnepi ünnepi ünnepi szuper szuper szuper arany télen ötlet ötlet kreatív dekorációk karácsonyi dekoráció karácsonyi dekoráció karácsonyi hangulatot

Kapcsolódó cikkek: