Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elhoztuk tavaszra a legjobb terasz inspirációkat!

2022. 04. 08. 14:24:18 Bóné-Bóza Anikó

Szép terasz díszpárnákkal

A hosszú tél után vágyakozunk ki a szabadba, ahol végre feltöltődhetünk, és élvezhetjük a jó időt. A barkácsáruházak tele vannak jobbnál-jobb tippekkel a kertek a berendezésére, azonban nem mindenkinek van saját kis zöld birtoka. Aggodalomra semmi ok, ugyanis a teraszokból is tökéletes kültéri helyiséget lehet varázsolni, néhány egyszerű tipp segítségével.

Mindenki másképp csinálja!

Nem a méret a lényeg! És tényleg nem! Tudjuk, hogy minden otthon eltérő adottságokkal rendelkezik. Bizonyos lakásoknak nagyobb, nyitott teraszuk van, míg a legtöbb panellakás kisebb, néhány négyzetméteres loggiát biztosít. De mi is a különbség a terasz, és a loggia között, és miben változnak a terasz inspirációk?

A loggia lényegében, egy fedett, 3 oldalról zárt, a negyedikről nyitott helyiség a lakáson belül. Előnye, hogy szélvédettebb, és kevésbé van kitéve az esőzésnek is, hátránya azonban, hogy a nagy nyári melegben kevésbé jól szellőzik. Manapság már ritkábban alkalmazzák az újépítésű lakóházaknál, de régebben a panellakások igazi kincseinek számítottak, így nem véletlen, hogy országszerte rengeteg található belőlük. Sokan tartanak a berendezésüktől a kicsi méretükből adódóan, de egyáltalán nem kell aggódni, csak néhány jó ötletre van szükség! 

A teraszok sokkal változatosabbak lehetnek, mind formájukat, méretüket tekintve. Ezek is lehetnek ugyan részben fedettek, de az esetek többségében nyitottak, és korláttal vannak körülhatárolva.

Loggia és terasz inspirációk

Kezdje a színekkel!

Az első és legfontosabb, hogy sikeresen meghatározza a terasz színét, ezzel együtt pedig a hangulatát. Az élénk, vibráló, vagy éppen hideg színekkel érdemes óvatosan bánni. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne alkalmazza őket, csupán törekedjen arra, hogy ezek ne kerüljenek egymáshoz közel, nagyobb felületre.

Amennyiben fabútorokkal tervezi berendezni, a fehér, a homokszürke, valamint a krémszín ideális lehet. Ügyeljen arra, hogy a kő színének mintájával is harmonizáljon a kiválasztott szín.

Alternatív bútorok

Habár nem újkeletű a trend, miszerint bármilyen tárgyat újra lehet hasznosítani, és ülőgarnitúrát, vagy akár kis kerti asztalt lehet belőlük készíteni, mégis nap, mint nap újabb ötleteket lehet látni az interneten. A raklapok sokoldalú felhasználása továbbra is közkedvelt, ráadásul egészen egyedi megoldásokat létre lehet hozni belőlük, így kisebb helyen is hasznosak lehetnek. De jól jöhet egy régi gumiabroncs, óriási kábeldob, vagy akár egy kopott komód is, amibe egy kis előkészítéssel akár virágokat ültethet.

Zöldelljen a fal!

A teraszok egyik legnagyobb hibája, hogy hiányzik belőlük a természet zöldje. Kivéve, ha műfűvel, vagy akár élő virágokkal borítja az egyik falat! A zöld felület látványa üdítően hat majd a közérzetére, arról nem is beszélve, hogy kitűnően szigetel. Élő virágok esetében akár raklapból is készíthet egy sok rekeszből álló polc rendszert.

A csillogó fények

Mivel a teraszon gyakran fog megpihenni a langyos nyári estéken, fontos, hogy gondoskodjon a hangulatos fényekről is. Készíthet virágkaspóból függőlámpát, vagy akár csipkés mintát vághat egy konzervdobozba, amit utána a dohányzó asztalra tehet. Ha nem rajong annyira a DIY-mozgalomért, akkor néhány egyedi fényfüzér is elhozhatja a kellő világosságot.

Rendezze be úgy, mintha a nappalija lenne!

Sokkal hívogatóbb lesz a terasz, ha azt úgy rendezi be, mintha a lakás része lenne. Az esőtől védett területekre helyezzen ki puha díszpárnákat, takarókat a fotelekbe és nyugágyakba. Garantáltan ott akarja majd tölteni minden percét, arról nem is beszélve, hogy a díszpárnákkal karaktert, és szín vihet a teraszra.

Személyes tárgyak

Ki mondta, hogy a képeknek csak a lakásban van a helyük? Helyezzen ki néhány kedves személyes tárgyat, vagy képet a közös sütögetésekről, a családról, és rögtön kint is otthon érzi majd magát!

A terasz inspirációk sora végtelen, hiszen ahány ház, annyi lehetőség; érdemes körülnéznie az oldalunkon, hiszen a színes díszpárnák, takarók is rengeteg ötletet adhatnak!

További tippekért nézze meg Terasz dekoráció ötletek című cikkünket is! A díszpárnákat, puha plédeket, és apróbb dekorációkat pedig megtalálja webáruházunkban.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.