<strong>Exkluzív termékek szépséggaranciával</strong> - VIP tagság Exkluzív termékek szépséggaranciával - VIP tagság
Lakberendezési szakértőnk válaszol -  <strong>70/850-6526</strong> Lakberendezési szakértőnk válaszol - 70/850-6526
Ingyenes szállítás <strong>GLS CsomagPontra</strong> - 7000 Ft felett Ingyenes szállítás GLS CsomagPontra - 7000 Ft felett

Textilt a falra? 3 szuper lakberendezési ötlet, amivel átalakíthatja a lakás hangulatát

Angyalancsi

Szeretné egy kicsit egyedivé, különlegessé tenni otthonát anélkül, hogy teljesen fel kellene újítania? Szeretné minden szezonban megújítani a lakást, anélkül, hogy festene, vagy lecserélné a bútorokat? Néhány jó textillel csodákat alkothat – megmutatjuk, hogyan!

A lakberendezésben az a jó, hogy néha elegendő csupán kreatívnak lenni, és kis apróságokkal hatalmas változásokat érhetünk el. Ha egy kicsit unalmasnak, megszokottnak véli otthonát, próbáljon ki néhányat az alábbi szuper lakberendezési ötleteink közül.

A függönyök varázsa

A függöny az egyik legmonumentálisabb, legdominánsabb textil a lakásban. Az Ön lakásában még nincs, mert szereti a napfényt? Próbáljon ki egy vékonyabb anyagú függönyt, amely nem veszi el, csak megszűri a beérkező világosságot. Sötétítőfüggönyt is használhat bátran, nem kell behúznia: már azzal is különleges hangulatot teremthet, ha csak „bekeretezi” vele az ablakokat.

 

Ha pedig már vannak függönyei, de régebbi darabok, ideje újakat feltenni! Mozduljon ki egy kicsit a komfortzónából és bátran válasszon türkiz, narancs, viola vagy zöld színű függönyt attól függően, melyik szín passzol igazán otthona berendezéséhez és stílusához. Egy dologra azonban figyeljen oda: ha a fényáteresztő függöny színes, akkor a beérkező fény is színes lesz, ezért fontos, hogy tényleg harmóniában legyenek az árnyalatok!

 

 

Ha ezidáig ragaszkodott a rövid függönyökhöz, most gondolkodjon nagyban, próbáljon ki egy földig erő, hosszú függönyt a nappaliban! Napközben, szép időben kössön rá csomót, vagy használjon függönykötőt, ha szeretné élvezni a nap melegét, azonban borús időben vigasztalóbb a szép textíliát nézni.

Textil a falon

Önnek mi jut eszébe a „falvédő” szóról? Ha nagyanyáink borzalmas, műszőr darabjai, vagy szőttesei, akkor ideje újra körülnéznie a kínálatban: ma már számtalan izgalmas, minőségi falvédőt találhat.

Keressen valami igazán hangsúlyos, erős színű, szép mintájú textilt, és használja úgy, akár egy festményt. Az étkezőt remekül feldobják a természet színei, a kék, a zöld, a sárga, főleg, ha nem az egész falfelületet veszi igénybe a textília, hanem hagy maga körül egy kis keretet a fal eredeti színéből. Megteheti ugyanezt sávozva is, több textil felhasználásával.

 

Jól mutat, ha egy pasztell színű szobában az egyik falon élénk színű sáv díszeleg. Egy feltűnő textília kiválóan feldobja a szobát – legyen az háló- vagy gyermekszoba, esetleg nappali.

Nagy terekbe nyugodtan szerezzen be széles, magas textíliát, hiszen a kicsi elveszne. Kisebb szobákban, falfelületeken azonban jobb, ha keskeny sávnyi, vagy csak egy falnyi felületen dominál a textil.

 

 

Babaszobák textilei

A babaszobába többnyire nem túl élénk, pasztell színeket választunk, hiszen az új családtag nyugalmát szeretnénk biztosítani. De ki mondta, hogy a pasztell színeknek unalmasnak kell lenniük? A kiságy mögötti falra helyezzen el bátran olyan mintát, amit a gyerkőc érdekesnek tarthat a különleges színei, formái miatt.

 

 

A vékony, tüll anyagból a falra rögzített baldachin akkor  is remekül mutat, ha egyébként nem szeretné eltakarni a kisbabát.

Ha egy kicsit előre gondolkodik, és van egy kis kézügyessége, csinálhat belőle matatófalat: a gyermeknek mellkas/kézmagasságban felvarrt, hajtogatható fülek, húzkodható textil csíkok, csörgő felületek ösztönzően hatnak, ugyanakkor el is foglalják majd, amikor már magától fel tud állni a kiságyban.

Díszpárnák, plédek, egyéb textilek...

…ne feledkezzen meg ezekről sem! Hihetetlen, hogy pár apróság beszerzésével mennyi hatást tud elérni. Egészen más hangulatot áraszt a kanapé, ha tavaszi, vidám színeket, puha, télies anyagokat, a nyár forróságát enyhítő hideg színeket, vagy őszi, kuckós árnyalatú díszpárnákat választ hozzá. Ezután már elég csak rádobni egy puha plédet, és indulhat is a vasárnap délutáni szundi!

A textil egyfajta varázspálca az Ön kezében, amelyet tudni kell jól és mértékkel használni, és ha ügyes, remek dolgokat lehet vele alkotni. Engedje hát el a fantáziáját, és hagyja, hogy a kreativitása feldobja az otthonát!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.  laugh

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend
blog comments powered by Disqus