<strong>Webáruházunk zavartalanul működik.</strong> Webáruházunk zavartalanul működik.
<strong>Exkluzív termékek szépséggaranciával</strong> - VIP tagság Exkluzív termékek szépséggaranciával - VIP tagság
Lakberendezési szakértőnk válaszol - <strong>70/850-6526</strong> Lakberendezési szakértőnk válaszol - 70/850-6526

Ünnepi asztalterítés – hogyan terítsünk karácsonyra?

Angyalancsi

Az ünnep – többek között a nagy, meghitt beszélgetésekről szól. Jó egymást meghallgatni, kikapcsolt telefonokkal és televízióval ülni a gyönyörű és roskadásig rakott ünnepi asztal körül. A mai cikkünkben hozunk néhány díszítési tippet, hogy a terülj-terülj asztalkám igazán szép legyen!

Miért fontos az ünnepi asztalterítés?

Esemény nem csak azért lesz valamiből, mert kinevezzük annak. Ünnepnap lehet egy dolgos nap estéje is, ha megadjuk neki a módját. Ha nem a tálcáról és a televíziót bambulva vacsorázunk, hanem vesszük a fáradtságot és lepakolunk az ebédlőasztalról, megterítünk, esetleg még szalvétát is kiteszünk, egyből más lesz akár a kenőmájas kenyér íze is.

Ugyanez a helyzet az ünnepi vacsorával, ebéddel is. A karácsony egyébként is a hatalmas, közös étkezések időszaka, nem kerül túl nagy plusz fáradtságba, ha mindezt kicsit különlegesebb, szebb díszletben tesszük meg! Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy-két, korábban be nem vetett trükk biztos meghozza a kívánt hatást.

Először válasszuk ki a színeket és az anyagokat!

Kezdjük a terítővel, hiszen ez adja meg az ünnepi asztal alapját és fő színét. Karácsonykor előkerülnek a régen óvott asztalterítők, amikre isten ments, hogy akár egy csepp halászlé is lecseppenjen! Az ilyen balesetek elkerülése végett ajánljuk a gyönyörű, teflonos terítőinket, melyek nem szívják a véletlenül rácsöppent ételt, italt. Nem, ez nem a nagyi konyhájából ismert viaszosvászon, hanem annál szebb, és divatos színekben lehet nálunk megtalálni. Egy jó terítő, és máris nem rontja el a hangulatot a kétbalkezes unokatestvér, aki mindig kiborít valamit:)

Ha minimalista dizájnban gondolkodik, a khaki, az ekrü- vagy a homokszínű terítő önmagában is megállja a helyét, de ha kicsit extrábbat szeretne, vagy az asztal közepére vonzaná a tekintetet, válasszon mellé egy (vízlepergető) futót.  A futó alkalmazása a terítés során már önmagában díszít, hiszen egyből két színt is használunk az asztalon. Ezeket a futókat keresztben, vagy egy nagyobbat hosszában is fel lehet helyezni az asztalra.

      

Milyen szalvétát válasszon?

A szalvéta követheti a terítő, vagy a futó színét, de karácsonykor megengedett a tematikus dekoráció, így a szalvéták lehetnek akár apró zöld fenyőfák is. Nagyon sok, egyszerű szalvétahajtogatós videót lehet találni az interneten, megéri kicsi időt és energiát belefektetni ezekbe, mert igazi WOW-faktort lehet elérni egy-egy egyszerűbb trükkel.

Egyéb dekorációk az ünnepi asztalra

Az összes lakásdekorációnál, így a karácsonyi asztal díszítésénél is igaz az, hogy a kevesebb több. Nem kell az asztalt telehalmozni mindenféle díszekkel, elsősorban azért, mert akkor nem férne oda a bejgli, másodsorban pedig azért, mert a nagy kavalkádban elvesznek a finom részletek. Remek megoldás, ha van egyetlen, kiválasztott motívum, vagy szín, ami végig tud vonulni az egész lakáson, itt-ott felbukkanva.

Webshopunkban számtalan összeillő díszt talál, így könnyen tud olyan párosításokat összeállítani, ahol az ajtódísz harmonizál az asztaldísszel, vagy a kertben elhelyezett dekorációval. Válogasson kedvére!

                                 Most őszintén........        Ön szerint talál még valahol ilyen eszméletlen szép karácsonyi terítőket?  wink

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Karácsony Tippek - Ötletek
blog comments powered by Disqus