Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vidéki otthon lakberendezés könnyen és profin

2022. 01. 31. 13:05:08 Bóné-Bóza Anikó

Gyönyörű, vidéki stílusú nappali

Sokan mondják, hogy a vidéki életnek megvan a varázsa. Egy olyan pluszt ad, amit igencsak nehéz városi környezetben megidézni sőt, sokszor még a zöld táj közepén sem olyan egyszerű átadni az igazán provinciális hangulatot. Ebben fogunk most segíteni Önnek, eláruljuk, hogyan hozhatja a vidék tájainak szépségét otthonába!

Mitől lesz valami vidékies berendezésű?

Ma már megannyi lakberendezési stílus irányzat létezik, amelyek nem ritkán egymás kombinációiból épülnek fel. Ennek köszönhetően nem ritka, hogy szinte lehetetlen megkülönböztetni őket egymástól. A vidéki stílus azonban egyértelműen elhatárolódik a többitől. Ettől függetlenül – vagy talán éppen ezért – nem egyszerű feladat, hogy tökéletesen megvalósítsa álmai vidéki otthonát. Nagyon könnyű elcsúszni a részleteken, és ilyenkor az eredmény korántsem olyan lesz, mint amilyenre számított. Ebben fogunk most Önnek segíteni, és eláruljuk a vidéki otthon lakberendezés titkát.

Vidéki otthon lakberendezése 6 lépésben

1. Anyagok megválasztása

A vidéki otthonok jellegzetessége, hogy a házban található használati tárgyak és egyebek a házat körülölelő környezetből származnak. Így nem meglepő, hogy gyakran találkozhat a fával, mint alapanyaggal. Természetesen többféle feldolgozási módja is van, amik mind egyedi hangulatot adnak a szobának. Eltérő pácolás, festés, vagy a natúr szín megtartása; megannyi módja van, hogy saját képére formázza a természet adta szépséget.

Ezt érdemes természetes anyagokkal, vászonnal, gyapjúval kiegészíteni, de használhat vastag, durva kötelet is például térelválasztáshoz, lépcsőkorlátnak, galériára vagy a lámpákhoz.

2. Fém, a nyers erő

A fém igen megosztó anyagnak számít a vidéki otthonok kialakításában, de mi azt valljuk, hogy ne féljen tőle, használja bátran! Legyen szó natúr, vagy színes változatról kitűnő kiegészítője lehet a konyháknak, fürdőknek, sőt egy kreativitással akár a nappaliknak is.

3. Kerülje a rikító színeket!

A vidéki lakás berendezése során a színeket is gondosan kell megválasztani. A természetes színek gyönyörűen mutatnak a nyers alapanyagok mellett. Ilyen a szürke, bézs, a homokfehér, vagy bármelyik pasztell árnyalat. 

Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetne néhány élénkebb árnyalatot becsempészni az otthonba, de ezt érdemes tudatosan megválasztani. A díszpárnákkal éppen elegendő színt vihet az adott helyiségbe. Itt az árnyalatok mellett az anyagokkal is játszhat, a természetes kiegészítőket feldobhatja egy-egy merészebb megoldással, például selyemmel, szaténnal.

4. Szellős elrendezés

Ha megvannak a tökéletes berendezési tárgyak, akkor kezdődhet a bútorok elhelyezése. Fontos szem előtt tartani, hogy a túlzsúfolt bútorozás nem engedi érvényesülni a berendezési tárgyakat. Legyen szó bármekkora térről is, úgy válogassa össze a bútorokat, hogy azok között kényelmesen lehessen mozogni, és ne keltsenek nyomasztó hatást. Ezzel a módszerrel könnyedén behozhatja a természet szellős érzését.

5. Kiváló kiegészítők

Az igazán otthonos vidékies hatást az apró részletek hozzák majd el. Válogasson olyan dekorelemeket és használati tárgyakat, amelyek a vidéki élet szépségét hívják elő. Lehet ez egy kép, egy patkó, vagy akár egy díszpárna is népies díszítéssel.

6. Teremtsen puhaságot!

Mindenki tudja, milyen jó megpihenni a természetben – ezt az érzést akár saját otthonába is becsempészheti. Kezdődjön a vidéki lakás berendezése a részletek felkutatásával, amiben a diszparna.com nagyszerű segítsége lesz.

A gyönyörű díszpárnák, plédek megalapozzák a kellő puhaságot, akár egy kinti fapadról van szó, vagy egy beltéri kanapéról. Ügyeljen rá, hogy ezek a kiegészítők végig összhangban legyenek a lakás többi elemével, így megteremtve az egyensúlyt. Ezek segítségével a természeti tájak szépsége nem csupán kint, de az otthonában is pihentetően fog hatni! 

A fenti elemekkel a vidékies stílus nem csak egy tanyán, vagy egy falusi házban, hanem akár egy belvárosi lakásban, vagy panelban is kialakítható.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.