Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Békességet árasztó keleti nyugalom – Zen lakberendezés

2021. 08. 25. 13:59:59 Bóné-Bóza Anikó

Zen lakberendezésű hálószoba

Nem meglepő, ha manapság, a stresszes nyugati világ száguldó hétköznapjaiban egyre nagyobb szükségét érezzük a lelassulásnak, lelki feltöltődésnek. A zen stílusú lakberendezés praktikáit ismertetve segítünk Önnek a buddhista kolostorok békéjét megidézni otthonában.

Zen, a lélek pihenője

A tradicionális japán stílusú lakberendezés elsőszámú célja nem más, mint hogy megteremtse a nyugalom szigetét a mindennapokban.  A keleti filozófiákban úgy tartják, hogy otthonunk a testi-lelki regenerálódást szolgálja, és ezen felfogás szerint alakítják ki lakhelyeiket. A stílusirányzat világhódító útra indult, és globális trenddé nőtte ki magát, így nyújtva egy alternatívát a nyugatias, feszített, túlpörgött életvitelt folytató elmék lecsendesülésre.

Fűszerezze meg a keleti hagyományokat egy csipetnyi modernitással és az Ön otthona is zen stílusban szolgálja majd feltöltődését! Mutatjuk, hogyan csinálja…

 

Tisztelje az anyagok természetes valóját!

Ha a zen életérzést szeretné megidézni lakásában, akkor felejtse el a műanyag, fém és egyéb, kevésbé naturális anyagokat. Kerüljön közelebb a természethez, a hangsúlyozza ki a fa-és kőburkolat, vagy a bambuszbútor természetes tökéletlenségét. A csiszolatlan fa durvasága és erezete, a kő aszimmetrikus vonalai, a rizspapíron látható szálak életet és személyiséget adnak az élettelen tárgyaknak.

Rendezze be otthonát minimál stílusban!

Kerülje a túlzsúfoltságot, törekedjen a letisztultságra! Csak annyi bútordarab legyen otthonában, amennyire valóban szüksége van holmijai tárolásához. Nyugodtabb környezetben relaxálhat, ha nem veszik körbe felesleges porfogók.

Az orientál irányzat jegyében alacsony fabútorokat szerezzen be. Ha nem ragaszkodik nappalijában a székekhez, akkor a kis dohányzóasztal körül hangulatos ülőalkalmatosságok lehetnek a párnák. Hálószobájába behozhatja a japán otthonok egyszerűségét, elég lehet egy nagy, földre fektetett matrac vagy futon az éjszakai pihenéshez.

Színválasztását a letisztultság jellemezze, a világos falak domináljanak, amit ötvözhet a szürkével, a földszínekkel, szemet nyugtató pasztelles kék, zöld, mályva, rózsaszín árnyalatokkal.
A sötét-világos színek kontrasztja sajátságos ázsiai hangulatot varázsol lakásába.

Ne vigye túlzásba a csecsebecséket, helyette a lakástextilek, függönyök és díszpárnák harmonikus színeivel teremtsen zen hangulatot!

Alakítson ki átjárható tereket!

Hasonlóan, mint a japánok, Ön se határolja el határozottan ajtóval a különböző helységeket! Ötletes megoldás a mozdítható térelválasztók használata. A fakerettel határolt, feszített rizspapírral díszített tolóajtókkal igazi japán egzotikumot csempészhet lakásába.

Teremtsen nyugodt légkört hangulatfényekkel!

A túlzó fényáradat helyett varázsoljon pihentető, meghitt, barátságos légkört a kisebb fényforrásokkal!  Helyezzen a lakás különböző pontjaira asztali- és állólámpákat, de izgalmas hatást érhet el nappalijában például süllyesztett spotlámpákkal is.

Tartson rendet!

Tudom, ez szigorúan hangozhat, de a zen légkör fenntartásához hozzátartozik az általánosan tiszta és rendezett környezet. Könnyebben csendesítheti le az eseménydús napok okozta káoszt a fejében, ha nem nyomasztják a rendetlenül elhajított ruhák, vagy szanaszéjjel hagyott mosatlan tányérok otthonában.

Nem szükséges Japánig utaznia, hogy megtapasztalja a keleti világ békességével meghintett zen hangulatot, apróbb lakberendezési trükkökkel megvalósíthatja otthonában is a relaxálásra és elméjének elcsendesítésére alkalmas légkört. Inspirálódjon webáruházunk kínálatának   tanulmányozgatásával, és ha kérdése merülne fel, keresse bizalommal ügyfélszolgálatos kollégánkat e-mail-en vagy telefonon!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

zen stílus zen stílus stílus stílus lakberendezés lakberendezés természetes lakberendezési például elemei elemei fontos fontos ötletek harmónia harmónia népszerű anyagok otthon otthon minket nyugalmat nyugalmat teszi teszi  bejelentkezés áll belső  előtt elmúlt eredeti segítségével bútorok hozzá jellegű ezeket ezeket egyszerűen kellemes nappali elérhető