Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miben aludjon a gyerek?

2019. 02. 07. 15:02:24 Bóné-Bóza Anikó

Alvó kislány játékmacival

Az ágynemű kiválasztása nagy dilemma a gyerekes családokban. Nem csak azért, mert a gyerkőc válogatós a mesefigurákat és mintákat illetően, de azért is, mert a szülőnek más, fontosabb szempontokat is szem előtt kell tartania, amikor ágyneműt választ gyermekének. Szerencsére a kettő nem zárja ki egymást:) Segítünk eldönteni, miben aludjon a gyerek.

Szülőnek, nagyszülőnek lenni felelősség: amellett, hogy szeretnénk, ha a gyermek boldog lenne, azt is figyelembe kell vennünk, mi az, ami jót tesz neki, ami használ az egészségének és a fejlődésének, és nem okoz neki problémákat – semmilyen téren. Igaz ez a megfelelő ágynemű kiválasztására is. Lássuk, milyen szempontokat kell figyelembe venni, amikor a gyermek alvását igyekszünk megkönnyíteni!

Az alvásnál nem csak az ágynemű a fontos

A megfelelő minőségű, pihentető alvás sok tényezőtől függ. Olyanoktól, amikre talán nem is gondolna elsőre - ilyen például a bőr megfelelő szellőzése. Ez azért nagyon fontos, mert alvás közben is izzadunk, a gyerekek még talán többet is, és nem kényelmes hideg, nyirkos bőrrel aludni, sőt, megfázáshoz is vezethet. A nem megfelelő légáteresztés ráadásul melegágya az ekcémának és egyéb bőrirritációknak is.

Sajnos a bőr szellőzését nem minden anyag támogatja vagy segíti elő, sőt, némelyek egyenesen akadályozzák. Erre már a pizsama kiválasztásakor is ügyelni kell. A pamut, a microfiber és a pamut-szatén anyagú pizsamák remek légáteresztő képességgel rendelkeznek, puhák és kényelmes bennük az alvás. Mosás után is gyorsan száradnak, illetve nem tartogatják az izzadságot, így reggel is száraz, kényelmes pizsamában ébredhet a gyermek, kipihenten és egészséges bőrrel.

A megfelelő ágynemű kiválasztása

Ha a tökéletes pizsama már megvan, jöhet az ágynemű. A legegyszerűbb, ha először kiválasztja a megfelelő anyagokat, és csak az után mutatja meg a gyerkőcnek az ágynemű mintáját – így valószínűleg nem lesz probléma a minőséggel sem

  • A vászon, bár jól szellőzik, de durva tapintású, így a gyerekek nem nagyon szeretik.
  • A flanel anyagú ágyneműk kellő melegséget adnak a hűvös estéken, jó nedvszívók és puhák is.
  • A legjobb választás a 100% pamut, hiszen ez nedvszívó és jól is szellőzik, ráadásul teljesen természetes anyag
  • A második legjobb pedig a pamut-szatén, ám vigyázni kell vele. Itt nagyon fontos a megfelelő minőség kiválasztása, sok ágynemű sajnos silány alapanyagokból készül. A jó minőségű pamut-szatén ágyneműk hűvös, kellemes érzést biztosítanak, miközben jól is szellőznek, így hagyják a bőrt is lélegezni. Hátrányuk, hogy fényűző küllemük miatt árban is magasabb kategóriában vannak, és ha a gyerek villámgyorsan ráun a mesefigurás, méregdrága ágyneműre, akkor majd szívhatjuk a fogunkat.

Ha az anyag megvan, jöhetnek a minták: vonja be a gyereket is!

Ha már tudja, milyen anyagok a megfelelőek gyermeke számára, mutasson neki néhány variációt, különböző mintákat. A lányok körében nagy népszerűségnek örvend mostanában a Miraculous katicalánya és Minnie egér, míg a fiúknak a Tini Nindzsa Teknőcök és Superman fogja majd elnyerni a tetszését.

Ha további jó minőségű, bőrbarát ágyneműt keres, nézzen be a webshopukba, ha pedig segítségre van szüksége a választásban, vegye fel velünk bátran a kapcsolatot!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek