Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Funkcionális lakberendezési ötletek

2023. 02. 14. 14:43:59 Bóné-Bóza Anikó

Funkcionális lakberendezési ötletek

A funkcionalitás a férfiak egyik nagy kedvence, azonban nem kéne, hogy csak ők kedveljék, ugyanis a hölgyek is megtalálhatják benne a szépséget. A funkcionális lakberendezési ötletek egészen biztosan meggyőznek mindenkit, hogy a praktikum és az esztétikum járhat kéz a kézben!

Mit is jelent a funkcionális lakberendezés?

Amilyen gyakran találkozhat ezzel a szóval, olyan kevesen tudják, hogy pontosan mit is jelent. A funkcinoális egy idegen eredetű szó, amely valamilyen működésre utal vagy azzal kapcsolatos. Ha pedig ez így igaz, akkor a funkcionális lakberendezés az egyik legjobb irányzat lehet, amiben egyszerre érezheti jól magát a család összes tagja. Az ilyen típusú otthonok logikus érvek mentén kerülnek berendezésre, figyelembe véve a benne lakók szükségleteit és igényeit. Gyakran láthat olyan otthont, ahol az esztétikum az első és bizonyos esetekben el sem lehet képzelni, hogy miként lehet élni egy ilyen stílusú otthonokban. Ellentétesen habár, de ugyanez igaz a funkcionális otthonokra, amelyeknél nem ritka, hogy a megjelenés szorul háttérbe. Az  igazság azonban az, hogy ennek nem kéne így lennie!

5 funkcionális lakberendezési ötlet

Ha ön is arra vágyik, hogy egy praktikus és a szemnek is kellemes otthona legyen, akkor eláruljuk, hogy milyen szempontok szerint érdemes kialakítania új életterét!

1. Gondolja végig hétköznapjait!

Az első és legfontosabb lépés, hogy végig gondolja miként szokta élni a hétköznapjait. Melyek azok a mozzanatok, amelyek meghatározzák a kellemes nappalokat és éjszakákat. Ha például tudja, hogy mindig keresi a kulcsát a reggeli rohanásban, akkor érdemes egy csinos kulcstartót a bejárati ajtó mellé helyezni, ahol keresgélés nélkül is hamar rátalálhat a kulcscsomójára.

2. Hagyjon vagy éppen ne hagyjon teret a bútorok között!

Biztosan már ön is járt bemutató lakásokban, amelyek mindig lenyűgözik az embert, azonban időnként elgondolkodtató tud lenni, hogy miként lehetne vajon ténylegesen használni a látott bútordarabokat. Nem túl praktikus, ha például a fiók kihúzáskor beleütközik a fotelba vagy az éjjeli szekrény olyan távol van az ágytól, hogy abból el sem lehet azt érni rendesen. A funkcionális lakberendezés a felhasználás szempontjából helyezi el a bútorokat és aszerint is válogatja meg őket.

3. Használja ki a fal adta lehetőségeket is!

A fal is egy rendkívül jól funkcionáló felület, ahova nem csupán képek kerülhetnek! A konyhában kerülhet lehajtható asztalka, fogas, egy kisebb polc. A lényeg, hogy ha ilyen tároló felületet tervez a falra, a rá helyezett dolgok ne zavarják az alatta lévő bútor használatát.

4. Többfunkciójú tárgyak

Természetesen nem maradhatnak ki a felsorolásból a többfunkciójú tárgyak sem, amelyek különféle módon használhatók. Ilyen lehet akárcsak egy ággyá alakítható kanapé vagy éppen egy asztalt rejtő kis gardróbszekrény. Különösen jó választásnak bizonyulnak olyan terekben, ahol egyetlen helyiség akár több funkciót is betölthet vagy ahol kisebb a hely. Ezek a bútorok akár pillanatok alatt átalakíthatják a szobát használatukban és megjelenésükben egyaránt.

5. Törekedjen az egységes küllemre!

Talán nem úgy tűnik, hogy a funkcionalitás részét képezi az egységes megjelenésű bútorzat, de amennyiben az a cél, hogy egy kellemes, élhető környezetet hozzon létre, akkor ez sem elhanyagolható szempont. A tér nagyságától függően bármilyen szín dominálhat benne, de ne feledkezzen meg arról, hogy a kiválasztott minta és anyag a szemnek is kellemes kell, hogy legyen!

Most, hogy már ismeri miként rendezheti be otthonát a funkcionalitás jegyében, elérkezett az idő, hogy kiválogassa a legjobb kiegészítőket! Díszpárnáink között egészen biztosan megtalálja az önnek tetsző darabot!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

kis lakás kis lakás lakberendezés trendmagazin lakberendezés trendmagazin lakberendezés trendmagazin lakberendezés trendmagazin lakberendezés trendmagazin modern modern modern modern modern modern modern témák kis kis nappali nappali nappali

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend