Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hol lehet MÉG felhasználni a díszpárnákat?

2018. 09. 11. 17:29:42 Bóné-Bóza Anikó

Díszpárnák a medence partján

Mostanában rengeteg cikket írtunk arról, hogyan és hol lehet felhasználni a díszpárnákat. Legyen szó tavaszi megújulásról, nyári kertipartiról, iskolakezdésről, mindenre volt megoldásunk. És még mindig nem merült ki a repertoárunk! Most összegyűjtöttük, hol lehet MÉG felhasználni a díszpárnákat. Kíváncsivá tettük?

Sokszor bele sem gondolunk egy-egy tárgy fontosságába, és szerepébe, amíg annak hiányát nem érzékeljük. Vagy ameddig el nem kezdünk gondolkodni, hány helyen is van jelen. A díszpárnák is ilyenek: Ön is megszokta már, hogy ott vannak a kanapén, a kerti bútorokon és a bevetett ágyon? Gondoljon bele, hol vannak még jelen? És hol lehetnének? Hoztunk néhány ötletet alternatív felhasználásra:).

Lépjünk ki kicsit az otthonból...

…és tegyünk látogatást például egy könyvtárba. Persze, minden könyvtárban vannak padok és székek, némelyikben olvasófotelek, hogy kényelmesebbé tegyék az ott töltött időt. Gondoljon bele: vajon mennyivel több fiatal járna könyvtárba, ha az nem az iskolapadra emlékeztetné őket? Ha nem csak a lexikonokat és tankönyveket látnák benne, hanem egy menedéket, egy puha kuckót, ahová elmenekülhetnek a világ bajai elől? Egyenesen a regények kalandjaiba és a szanaszét heverő, puha díszpárnák kényelmébe. Legyen szó akár iskolai könyvtárról, akár nyilvános könyvtárról, biztos vagyok benne, hogy ha lenne benne egy hangulatos olvasósarok, szőnyeggel, sok-sok puha díszpárnával, esetleg néhány babzsákkal, tele lenne a hely, és mindenki elmerülhetne a saját fantáziavilágában.  

A felnőttekre is gondolva

Sokan napi 8-10 órát töltenek el irodákban, heti 5, vagy akár 6 napon is, munkájuktól függően. Persze, léteznek kényelmes és ergonomikus irodaszékek, de ennyi idő után mindegyik faládának érződik – kivéve, ha van legalább egy díszpárna a közelben. Mindegy, hogy a dereka mögé teszi, míg hátradől lazítani 10 percet, vagy csak ráül, esetleg a háta mögé helyezi el: más testtartásba fog kerülni, így egy időre leveszi a terhet a gerincéről és a vállairól – vagyis pihenhet.

A konyhában sem rossz ötlet

Persze, mostanában rendkívül kényelmes székeket lehet kapni, de valljuk be, egyik sem lesz olyan kényelmes, mint egy pamut díszpárnán ülni. Legfőképpen a hosszú családi vacsorák alkalmával válhat be, amikor evés után még ott marad beszélgetni mindenki, de a hétköznapi estéken is kifejezetten kellemes így leülni vacsorázni.

A dohányzóasztal köré

Ha nagy a család, vagy sok a gyerek, esetleg sűrűn ülnek össze baráti társasággal, biztosan előkerül valamilyen játék. Akár kártya, akár szerencsejáték vagy valamilyen társas, biztosan hosszú órákat töltenek el egy asztal körül ülve, nassolnivalókat és italokat fogyasztva: miért is ne tehetnék ezt a lakás stílusához illő díszpárnákon? Nem kell mindig a kanapén vagy széken ülni! Legyen Ön is egy kicsit rendbontó és foglaljon helyet egy pihe-puha párnán!

A kerti hinta, a téli hideg estétől lehűlt autó, a széles ablakpárkány vagy az orvosi rendelő váróterme mind-mind remek hely arra, hogy belecsempésszünk egy (vagy több) kényelmes díszpárnát - a magunk és mások kényelme és jókedve érdekében egyaránt. Lepje meg Ön is szeretteit egy darabbal, nézzen körül a kínálatunkban!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.