Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Keskeny hálószoba berendezése: így varázsoljon több helyet!

2023. 01. 24. 08:22:30 Bóné-Bóza Anikó

Keskeny hálószoba ötletek

Önnek is ismerős, amikor egy szobában oldalazva, minél kisebbre összehúzva magát próbál eljutni a bútorok mellett? A keskeny hálószoba berendezése nem egy egyszerű feladat és ha nem szeretné, hogy mindig valami útban legyen, akkor jól jöhet néhány tipp. Nézzük, miként érdemes ezeket a szobákat bebútorozni!

Mi jellemzi a keskeny szobákat?

Alapvetően a keskeny szobák akár még ideálisak is lehetnek, ha kamráról, fürdőszobáról van szó. Ritkán hallani, hogy hálószóba válik belőlük, de ha például bővül a család vagy valamilyen okból szükség van még egy plusz helyiségre az otthonban, megtörténhet, hogy pont hálószoba válik belőlük. Ezek a helyiségek hosszúkásak és szélességüket tekintve jelentősen kicsik. Gyakran a természetes fény is nehezen telíti meg a szobát, sőt a még lámpákkal sem egyszerű világosságot varázsolni bennük. Ennek ellenére, igazán jó lehetőségeket kínálnak egy különleges és otthonos szoba kialakításához, csak ismerni kell néhány trükköt, amivel optikailag növelheti a teret és kellemesen szellőssé varázsolhatja a légkört.

Mit kell tudni a keskeny hálószoba berendezéséről?

Nézzük is meg, hogy miként lehet praktikusan, ugyanakkor esztétikusan berendezni a keskeny hálószobákat! Mit érdemes kerülni és mi az, amit ajánlott bevinni ezekbe a terekbe!

1. Bútorok kiválasztása

Mielőtt belevágna a bútorok elrendezésébe, fontos, hogy tudatos és megfelelő döntéseket hozzon a berendezési tárgyakról. Mivel alapvetően kis tér áll rendelkezésére, azért nem szabad túl nagy mélységgel, vagy szélességgel rendelkező bútort kiválasztani. Ideális esetben a kisebb, praktikus fiókos szekrények és akasztós bútorok a legjobb választás, ezek ugyanis nem foglalnak túl sok helyet. Az ágy tekintetében is érdemes egy kicsit „megalkudni“ és inkább olyat választani, ami mellett még a közlekedés sem okoz gondot. Nem kell lemondani a polcokról sem, csupán olyan falfelületre kell őket helyezni, ahol az elhaladást nem gátolják.

2. Elrendezés

Miután megvannak a tökéletes bútorok, a másik dolog, ami fejtörést szokott okozni, az az elrendezésük. Gyakori hiba a keskeny hálószobák esetében, hogy a bútorokat mindkét szemközti falra helyezik, így csak cikkcakkvonalban lehet közöttük közlekedni. A kényelmetlen elhaladás mellett, esztétikai szempontból sem nyerő az ilyen berendezés, ugyanis zsúfolt hatást kelthet a kicsi térben. Amennyiben mindenképpen szeretné elkerülni az egyoldalú elrendezést, javasoljuk, hogy egy kisebb fotelt, vagy dísztárgyat, inkább valamelyik sarokba helyezze, ahol nem lesz zavaró, mégis jól mutat majd.

3. Ne rakjon túl sok képet a falra!

Persze nem azt mondjuk, hogy egyáltalán ne helyezzen a falra képeket, csupán azt, hogy nem érdemes a hosszú falakat beteríteni velük, ugyanis a hely szűkössége miatt amúgy is nehezen lesznek élvezhetőek. Inkább kisebb kompozíciókat álmodjon meg, amelyek közelről is jól mutatnak.

4. Ügyeljen a természetes fényre!

Amikor berendezi a szobát, törekedjen arra, hogy a bútorok a lehető legkisebb mértékben gátolják a természetes fény bejutását. Ne helyezzen túl magas bútorokat az ablak elé, amik árnyékolhatnak! Törekedjen arra, hogy a magasabb szekrényeket inkább a szoba hátsó felébe tervezze, így majd tágasabbnak hat optikailag a szoba.

5. Tudatosan válasszon színeket!

Végül, de nem utolsó sorban, a fal színeket, valamint az előtte álló bútorok árnyalatát is tudatosan kell megválasztani. A két egymással szemben lévő hosszabb falat nem szabad sötét színekkel fedni, ez ugyanis tovább szűkíti az amúgy is kicsi teret. Válasszon inkább pasztell árnyalatokat, amelyek szellősebbé teszik a szoba atmoszféráját!

Cikkünk végére, talán már ön is elhiszi, hogy a keskeny hálószobák berendezése nem is olyan lehetetlen feladat. Bízunk benne, hogy tippjeink önnek is segítséget nyújtottak!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

keskeny szoba szoba szoba szoba szoba hálószoba hálószoba ágy ágy ágy ágy ötletek ötletek ötletek

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend