Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan idézheti meg otthonában a glamour lakberendezési stílust?

2021. 07. 22. 14:40:50 Bóné-Bóza Anikó

Fényűző, luxus, glamour nappali

Szereti a ragyogást és a pompát? Arra vágyik, hogy otthona egy csillogó fényűző világról meséljen? A káprázatos enteriőr nem csupán a csodált sztárok kiváltsága – a glamour lakberendezés stílusjegyeit követve, néhány luxust idéző praktikával könnyen kiválthatja vendégei ámulatát.

A glamour dizájn a 20-as, 30-as évek Hollywoodjában, a tündöklő csillagok korszakában alakult ki, az Art Deco-val karöltve. A pompát, a hedonizmust, az élet szeretetét hirdeti, elegáns és szofisztikált módon. Már csak a szó hallatán is egy varázslatos, gazdagságot sugalló környezet rajzolódik ki előttünk, ahol gyönyörű színésznők bájolnak el minket tündöklő ruháikban. Ezt az irigylésre méltó ragyogást teremthetjük meg lakásunkban a színek és kiegészítők kreatív játékával.

Minden ami csillog

Ha fényűző hatást szeretne elérni, akkor fontos helye van a lakásban az olyan luxust idéző nemesfémeknek, mint az arany, az ezüst, a réz. Persze, bőven megteszik az utánzatok is, a lényeg a csillogás. Ebbe a stílusba belefér a díszes, arany tükörkeret, ezüst asztallábak, és egyéb, már szinte giccsbe hajló kiegészítők is. Egy dologra érdemes azért odafigyelni: egy területen/felületen lehetőleg ne keverje a különböző nemesfémeket, nehogy célt tévesszen és a közönségesség határát súrolja!

 

A glamour lakberendezés különleges textilei

Csinosítsa környezetét nem mindennapi, minőségi anyagokkal, amik eleganciát varázsolnak otthonába! Egy arisztokratikus bársonyfotel, egy mély tónusú bársonyfüggöny, egy szatén ágynemű, egy hófehér szőrös szobaszőnyeg, vagy egy prémium anyagú arany díszpárna is szerves része lehet a glamournak. Eressze csak el fantáziáját: mi az, amit akár egy primadonna öltözőjében is el tudna képzelni?!  Jöhet a selyem, a toll, vagy bármi, amire jól esik ránézni, kellemes tapintani!

 

 

 

Antik, rusztikus hatású bútordarabok

A neobarokk díszes, tekergő, hullámzó vonalai kéz a kézben járnak a glamour lakberendezési stílussal. Hogy ne legyen túl színpadias, vagy múzeum-jellegű a nappalija, érdemes lágyítani art deco darabokkal. Drámai hatást váltanak ki ezek a nem mindennapi, szemet vonzó különlegességek. A nagyobb bútoráruházakban mindenféle típusú darabot be lehet szerezni, de kis szerencsével a bolhapiacon, vagy régiségboltban jutányos áron egy eredeti kincsre is akadhat.

Mély, elegáns színek

A stílushoz kapcsolunk pár jellegzetes erős színt, mint a bordó, a lila, a piros, a kék. Ezek a karakteres árnyalatok ideális összhangba kerülnek a feketével és fehérrel, a visszafogott bézzsel, világosbarnával, vagy a halványabb rózsaszínnel és persze a már említett arannyal. Olyan színvilágot érdemes létrehozni, amit el tud képzelni egy díszes luxusszálloda halljában, szobáiban is.

 

 

Luxus, vagy a luxus benyomását keltő dekorelemek

A glamour egyik sajátos bűvöletbe ejtő, tündöklő eszköze a fényűzés hatásának elérésére a kristály. A kisebb, csillogó dekorelemek is magukra vonzzák a figyelmet, de ha a belmagasság megengedi, akkor egy nagy, pompázatos kristálycsillár lehet a lakás abszolút fénypontja. Garantáltan minden szem rászegeződik, ahogyan a sok apró kövecske megcsillantja és szétszórja a napfényt a helyiségben.

A glamour titka az, hogy a túlzásokat ne vigye túlzásba: itt is fontos a mértéktartás, mert a túl sok, vagy túl díszes elemekkel áteshet  a ló túloldalára, aminek a nemes elegancia látja kárát. Helyiségenként érdemes a maximum 1-2 hangsúlyosabb díszítőelemet választani, majd az összhatást lágyabb darabokkal finomítani.

Tegye teljessé a glamour lakberendezést a hozzá illő lakástextilekkel; az itt található dekorációk egészen biztosan beleillenek majd az elegáns, luxus enteriőrbe!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük. 

Kapcsolódó cikkek: