Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kellenek igazán jó barna nappali ötletek?

2022. 07. 25. 09:41:46 Bóné-Bóza Anikó

Gyönyörű barna nappali

A barna szín használata az otthonainkban igen megosztó. Sokan tartanak tőle, míg mások nem tudják nélküle elképzelni lakásukat. Nem véletlen, hiszen a földszínek elhozzák a természetben található egyensúlyt és nyugalmat, anélkül, hogy utaznunk kéne. Eláruljuk, hogy mik a legjobb barna nappali ötletek, és hogyan varázsolhat segítségével egy hangulatos beltéri helyiséget.

Miért éppen a barna?

Sokan tartanak a barna szín használatától az otthonaikban, hiszen egy rosszul megválasztott árnyalattal, akár egészen kellemetlen is lehet a végeredmény. Az igazság azonban az, hogy egy kis tudatos tervezéssel és némi kreatív ötlet segítségével egy különösen meleg otthoni környezetet hozhat létre, ahova jó lesz haza térni. Ennek ellenére, ez a gyönyörű szín még mindig nem örvend akkora népszerűségnek, mint amekkorát megérdemelne, ugyanis sokaknak a rusztikus hangulat, majdhogynem a vagyontalanság jut róla eszükbe. Azonban, ha sikerül leszámolni ezekkel a tévhitekkel, akkor egy igazán elegáns és hívogató nappalit hozhat létre.

Barna nappali ötletek

Barna nappali ötletek

Mire ügyeljen a barna nappali tervezésekor?

Annak érdekében, hogy a végeredmény fenséges, ne pedig katasztrófális legyen, érdemes néhány tippet megfogadnia, amiket most összegyűjtöttünk önnek!

1. Barna falak? Csak óvatosan!

Csak kevesen gondolják, hogy a barna szín megfelelő lehet a falak színezésére, pedig egy igazán kifejező színről van szó, ami ráadásul a legtöbb esetben kitűnően illik a fabútorok színéhez és erezetéhez. A titok csupán az, hogy enyhébb árnyalatokat érdemes választani, amennyiben mind a négy falat ezzel a színnel szeretné fedni. Ez persze nem azt jelenti, hogy az egyik világos fal ne lehetne egy mélyebb árnyalatú.

2. Alkalmazza a textileken!

Ez az a szín, ami különösen jól mutat a textileken. Válasszon barna huzattal rendelkező kanapét, vagy éppen díszpárnákat, takarókat. De visszaköszönhet ez a szín még a dísztárgyakban is, mint például a képkeretek, vázák, vagy más dekorelemek.

3. Legyen ellensúlyozva egy semleges színnel!

Hogy a végeredmény még véletlenül se legyen túl nyomasztó, vagy éppen sok, érdemes a barnát egy másik, semleges színnel ellensúlyozni. Erre tökéletes választás lehet a fehér, vagy a krémszín, ami hagyja érvényesülni a barnát, mégis kellemes egyensúlyt teremt. Világosabb árnyalatok esetében akár a párosíthatja feketével is, ami szintúgy mesésen mutat.

Barna nappali ötletek

Barna nappali ötletek

4. Sose párosítja rikító színnel!

Mivel a barna alapvetően földszín, ezért nehezen lehet elképzelni, hogy jól mutathat valamilyen mesterséges, élénk színnel. Habár a neonsárga, vagy a pink érdekes kiegészítő lehet, de nem akkor, ha barna nappalit szeretne létrehozni.

5. Természetközeli élmény? Akkor jöhet a zöld!

Ahogy azt korábban is írtuk, a barna az egyik szín, amelyik a leginkább a természetre emlékeztet. Ha szeretne egy kis belvárosi oázist létrehozni, akkor a zöld szín tökéletes kiegészítője lesz! Ez megjelenhet a szöveteken, vagy dísztárgyakon, sőt akár a növények is gyönyörűen előhívják a természetet, akár egy hetedik emeleti lakásban is.

Honnan kezdje a tervezést?

Mint a legtöbb jól sikerült munka esetében, a lakberendezésnél sem árt, ha egy kicsit tervez az ember. Különösen egy olyan hangsúlyos szín esetében, mint ez is. Nem könnyű igényes barna nappali ötletekre bukkanni, ugyanis sokszor elképesztően extravagáns megoldásokkal lehet találkozni. Mielőtt belevágni ennek a jelentőségteljes közösségi tér újra rendezésébe, mindenképpen vizsgálja meg a felújításra szánt költségkeretét. Ha meg van a szükséges erőforrás, akkor vegye elő mostani cikkünket, és tervezze meg álmai barna otthonát!

Lakberendezési sorozatunk korábbi részeit itt olvashatja:

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

modern nappali modern nappali modern nappali

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend