Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zöld szín a lakberendezésben – hogyan használjuk? 9. rész

2021. 05. 10. 18:53:03 Bóné-Bóza Anikó

Zöld színű hálószoba

Végre igazi tavaszi hangulat kezd lenni – vigye haza a természetet az otthonába is! Megmutatjuk, hogyan mutat jól a zöld szín a lakásban.

A lakberendezés során az egyik legelső dolog, hogy a kiválasztott stílus mellé az általunk kedvelt színeket is meghatározzuk. A legfontosabb, hogy tudni kell jól használni a színeket ahhoz, hogy harmóniát, nyugalmat teremtsünk otthonunkban zsúfoltság és káosz helyett. Természetesen az is előfordulhat, hogy korábban választott színeit megunta, és most váltana: ezt apró változtatásokkal is bátran megteheti. Mutatjuk, hogy használja a zöld színt a lakásban!

Üde frissesség

A zöld, ha pasztell árnyalatú, és hasonlóan naturális színek veszik körül, igazán üde, tavaszias légkört tud teremteni. Bézzsel, krémszínnel, napsárgával, fehérrel társítva hangulatos, világos, hívogató otthont teremthet a segítségével.

Fontos megjegyezni: a plafon a szoba ötödik fala, sose feledkezzen meg róla! Nagy belmagasságú otthonokban kifejezetten jól mutat egy kis merészség: a halványzöldre festett plafon krémszínű falakkal kellően megalapozza az életerős nappalit. Emellé plusz energiát tud adni, ha egy-egy fotel is zöldben pompázik, valamint a kiegészítők is osztoznak a bézs-fehér-zöld színeken, egy-egy aranysárga darabbal kiegészítve.

Emeráld álom

2021 egyik legfelkapottabb színe az emeráld zöld, nem véletlenül – mélysége és opálos szépsége bárkit magával ragad. Sötét árnyalatai miatt óvatos kezeket igényel, de kiválóan mutat bármilyen otthonban, ha megfelelően egyensúlyozzuk.

Ha csak a kiegészítőket szeretné ebben a mesés színben felvonultatni, úgy mindenképpen tágas, világos teret javaslunk mellé. Fehér, vagy krémes árnyalatú, natúr falak, egyéb, naturális kiegészítők (világos fa, len stb.) mellett egy emeráld színű kanapé, hasonló színárnyalatokat rejtő képekkel kiegészítve igazán sikkes látványt nyújt.

Ha azonban adunk egy nagyobb falfelületet az emeráld zöldnek, majd máshol már csak kiegészítőként jelenítjük meg, az mérhetetlen nyugalmat képes árasztani magából. Éppen ezért ezt a kombinációt leginkább háló- és fürdőszobákba javasoljuk, ahol egy-egy arany kiegészítő is bőven belefér (bútorlábak, csaptelepek, fogantyúk, tükör- és képkeretek).

Rusztikus báj

A rusztikus otthonok sem mindig pasztellrózsaszínnel és lilával vannak tele – bizony, lehetnek zölddel is. Ráadásul a rusztikus pont az a stílus, amelyben megfér egymás mellett az élénk fűzöld és a pasztell pisztácia, körülölelve piszkosfehérrel, nyírfa-szürkével, len-barnával.

A naturális színeket a rusztikusban is érdemes a nagy felületeknek meghagyni: ilyenek lehetnek a falak, bútorok, szőnyegek. A zöld különböző árnyalatait csupán kiegészítőkön vonultassa fel, például díszpárnákon, takarókon, mécsestartókon, kaspókon.

Az egyhangú hátteret pedig bátran törje meg pár rusztikus, szürkés színű bútorral, székkel, ládával, egy-egy nagyobb, szürke kaspóval vagy lenvászon szőnyeggel, párnával. Néhány élénk szobanövény, és máris készen van a rusztikus bájjal rendelkező, meghitt, üde otthon!

Amennyiben további inspirációra lenne szüksége, látogasson el webshopunkba, ahol kedvére válogathat a különböző kiegészítők közül, korábbi cikkeinkben pedig még számtalan ötlet várja Önt, amelyek között biztosan megtalálja a szívéhez közel állót! Ha mégsem, kövesse cikksorozatunkat, hiszen rendszeresen újabb és újabb színekről értekezünk.

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

Következő cikkünk: Barna szín és árnyalatai a lakberendezésben - 10. rész >>>

<<< Korábbi cikkünk: Lila (levendula) szín a lakberendezésben – hogyan használjuk? 8. rész

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tippek - Ötletek Trend