Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 érv, hogy miért jó a natúr karácsonyi dekoráció

2021. 12. 04. 12:32:03 Bóné-Bóza Anikó

Natúr karácsonyi díszek

A karácsony önmagában is közelebb hoz minket a természethez, hiszen a tél csodáit idéző díszítéseket teszünk ki otthonunkba, az illatozó karácsonyfáról nem is beszélve. A natúr karácsonyi dekoráció szinte minden otthonba tökéletes beleillik, függetlenül a lakás stílusától és berendezésétől. Összegyűjtöttünk 5 érvet, amiért idén érdemes ilyen díszekkel ünnepi köntösbe bújtatni otthonát.

Mi számít natúr karácsonyi dekorációnak?

A natúr szó a latin „nature” szóból ered, melynek jelentése „természetes alakjában”. Ez nem jelent mást, minthogy az ilyen jellegű termékek letisztultak, a természetben is megtalálható alakjukban kerülnek feldolgozásra. Ha karácsonyi dekorációról van szó, igazán minimalisták és nyersek.

Ez lehet bármilyen fából, szalmából, termésből, vagy más, természetes anyagból készült dekoráció. A fa lágy barna színének köszönhetően szinte minden otthonba tökéletesen illeszkednek, legyen szó vidéki stílusú házról, vagy éppen modernebb városi lakásról. Egyaránt gyönyörű kiegészítője lehet színesebb és homogénebb színű falaknak és bútoroknak, de harmóniát hoz a színesebb enteriőrbe is, így talán tényleg nem elrugaszkodott azt mondanunk, hogy az egyik legsokoldalúbb dekorációs lehetőség.

Dekoráció tobozból

Dekoráció fahéjrúdból és csillagánizsból

Idén Ön is ezzel díszít majd!

Hogy ezt honnan tudjuk? Onnan, hogy összegyűjtöttünk 5 érvet, amiért a natúr karácsonyi dekoráció a legjobb választás az ünnepek közeledtével.

1. Időtálló

Nem újdonság, ha azt mondjuk a fa és az abból készült tárgyak rendkívül időtállóak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy házak, bútorok, és megannyi más, hosszútávra szóló használati tárgyunk készül belőle. Nem csak, hogy nagyon stramm alapanyagról van szó, de a könnyű tartósítása mellett igazán jól is mutat akár a házak mennyezetén mint gerendák, vagy a földön, mint padló – sőt, idén a falra kerülő fa lamellák is hódítanak.

Szintén nagy előnyük, hogy strapabíróak, így nem kell aggódnia amiatt, hogy ha leesik, akkor esetleg szilánkokra törne. Pont ezért kifejezetten ideális kisgyerekes családoknak.

2. Sokszor egyedi

Az ilyen típusú díszek gyakran saját kezűleg készülnek, ami még személyesebbé teszi a natúr karácsonyi dekorációt. Bátran ajánljuk, hogy Önök is ragadják meg a lehetőséget, és készítsék el az egyedi ízlésüknek megfelelő díszítést, különösen személyes lesz így az ünnep hangulata.

Dekoráció fényekkel

Dekoráció gyertyával

3. Bárhonnan beszerezhető az alapanyag

Mivel a természetből ered az alapanyag, nem csupán boltokban találhatja meg a legszebb kiegészítőket. Akár egy kellemes őszi-téli séta során is szembe jöhetnek Önnel gyönyörű dekorelemek, tobozok, szokatlan formájú gallyak, fenyőágak, így lenyűgözően szép díszeket hozhat létre akár a lakás dekorálására, akár a karácsonyfa díszítéséhez.

4. Minden stílushoz illik

Ahogy azt már korábban is írtuk, a natúr dekoráció színe rendkívül finom és nem túl hivalkodó, így kitűnő kiegészítője lehet színesebb és pasztell árnyalatú bútoroknak, és lakástextileknek. Így Ön olyan árnyalatú dekorációt álmodhat meg, amit csak szeretne!

5. Soha nem megy ki a divatból

Akárcsak a lakberendezésben, úgy a karácsonyi dekorációban is sorra jönnek-mennek a trendek. Hol színekben, hol pedig az anyagokban, esetleg azok elrendezésében történnek változások, a natúr kiegészítők viszont mindig maradnak. Néha ugyan vannak eltérések az alapanyagok felhasználásában, összességében mégis elmondhatjuk, hogy a natúr dekoráció esetén olyan alapanyagokról van szó, ami talán soha nem fogja elveszíteni vonzerejét. Ha nem akarja minden évben újra beszerezni a teljes karácsonyi szettet, akkor a natúr kiegészítőkkel hosszú távra megoldhatja a dolgot.

Mostanra talán már Önnek sem kérdés, hogy az idei ünnep nem telhet el natúr karácsonyi dekoráció nélkül. Tegyen egy sétát, vagy éppen látogasson el a legközelebbi boltba, és gyűjtse össze az Önnek legjobban tetsző darabokat, majd indulhat az alkotás! Válasszon mellé naturális színű díszpárnákat, plédeket, ellenpontozza puhasággal a természetes anyagok keménységét!

Tetszett a cikk? Kérünk egy megosztást! Köszönjük.

fehér fehér fehér fehér fehér fehér zöld zöld zöld zöld zöld arany arany arany arany karácsonyfa piros piros piros karácsony karácsony karácsony fekete fekete fekete barna barna díszek díszek ezüst ezüst karácsonyfadíszek karácsonyfadíszek karácsonyfadíszek adventi adventi szürke szürke led neked színek további ötletek termék termék kapható kapható díszítés hangulatos top

Kapcsolódó cikkek: